Látványterv

2022.01.17. 06:25

Megújulhat az esztergomi Szent István Strandfürdő: mutatjuk, hogy néz majd ki

Az idén 110 éves Szent István Strandfürdő teljes rekonstrukcióját elvégzik a szakemberek. Látványterven mutatjuk, hogy nézhet majd ki.

Pöltl Zoltán

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Zoltán

Az ország első fedett uszodáját tisztelhetjük az esztergomi Szent István Strandfürdő területén található építményben. A szecessziós jegyeket is magán viselő uszodát 1912-ben adták át, a centenárium után közel tíz évvel megindulhat az épületkomplexum teljes rekonstrukciója. Az elmúlt évek esztergomi épületfelújításai rendre szerepeltek a szakmai honlapnak számító epipteszforum.hu oldalon, így az idén 110 éves Szent István Strandfürdő is, mely a tőszomszédságában lévő Fürdő Szállóval együtt újul meg.

Forrás: ÉTDR

A híradás szerint egy tavaly novemberi keltezésű terven az látható, hogy a Bajcsy-Zsilinszky Endre út-Hévíz utca és Kis-Duna sétány által határolt területen „egy pergolával fedett nagy parkolót, egy megújuló gőzfürdőt, pihenőteraszokat, a Mala-forrásalagút felújítását, a szecessziós vasbeton fürdő, valamint a nagy medence és a kabinsor felújítását” irányozták elő. Erről korábban Hernádi Ádám polgármester is nyilatkozott már, akkor elmondta, hogy különféle fejlesztéseket végeznek a Szent István Strandfürdőben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában