Nem lehet tárolni

2022.01.06. 14:04

Lejárt a tűzijátékok visszaváltási ideje - kiderült, Tatabányán hányan adták le

Az újévben, január 5-e éjfélig minden nap két órán át lehetett visszaváltani a termékeket, más esetekben telefonon lehetett utolérni az illetékest.

W. Zs.

Bizonyos tűzijátékokat kötelező volna visszaváltani

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Üresen áll az a tatabányai konténer, ahol szilveszter előtt még tűzijátékot lehetett vásárolni. Posovszki Norbert szerint 1-2 esetet eltekintve nem jellemző, hogy sok pirotechnikai eszközt hoznának vissza a vásárlók szilveszter után. 

– Tatabányán az idén sem vettünk vissza tűzijátékot. A régióban még kilenc helyszínen árulunk, mindenhol más a tapasztalat. A napokban volt példa arra, hogy kitépték a rakéta gyújtózsinórját és már nem merték használni, inkább visszahozták. Olyan is volt, aki az üres csomagolópapírral a kezében tért vissza hozzánk jogkövető állampolgárként – válaszolta kérdésünkre. 

Mint megtudtuk, a budapesti cég ezután Balatonfűzfőre szállítja a vissz­árut, a tűzijátékokat, ahol megsemmisítik azokat. Fontos tudni, hogy a pirotechnikai 1 és 2. osztályba sorolt termékeket magánszemélyek otthon is tárolhatják, akár a következő év szilveszteréig is. A 3. osztályba sorolt termékek visszaváltása kötelező, amit törvény szabályoz. Hazánkban a pirotechnikával foglalkozó cégek árbevételének 2/3-át a szilveszteri értékesítés teszi ki. 

 

Bizonyos tűzijátékokat kötelező volna visszaváltani

Fotó: Z. I.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában