Kutyabaj

2022.01.27. 06:59

Két Lucky tartja izgalomban Tatabányát: eltűnt border colliért aggódnak sokan

Kedves és barátságos. Fekete-fehér border collie és Lucky névre hallgat. Néhány kilométeren belül kettő is akad, különböző gazdáknál. Egyikőjük eltűnt.

Wágner Zsanett

Mint két ikertorony, ugye? Vagy mégsem annyira? A jobb oldali Lucky-t keresik égre-földre

Szombaton riasztották az eltűnt Lucky gazdáját: jöjjön az újvárosi piac környékére, ugyanis látni vélték a december végén megszökött jószágot. Hamarosan kiderült, téves riasztás volt. Másik négylábút láttak, aki egy közeli pékség bejárata előtt várt gazdájára. A két jószág névben és a színben is megegyezik, tehát akár tűnhetett is úgy, hogy előkerült az elcsatangolt állat. A történet nagy vesztese a helyszínre siető tulajdonos, aki reményekkel telve érkezett, hogy végre megtalálja elveszettnek hitt kutyáját. 

A cikk szerzőjének Lucky kutyája... (Forrás: W. Zs. / 24 Óra)

– Erősen él bennem a gyanú, hogy valaki befogadta Luckyt. Nagyon barátságos eb – nyilatkozta Némethné Nagy Cecília, a kétségbeesett gazda. Az eltűnés híre kis túlzással már bejárta a fél világot. A megyei rádió is híresztelte az esetet, Oroszlányban pedig plakátok jegyzik, jutalom üti a markát a nyomravezetőnek. Utoljára a szomszédos bányászvárosban látták Luckyt, azóta nyoma veszett. A másik gazda, aki a cikk írója is egyben, számtalan üzenetet kapott az elmúlt napokban: 

ez a Lucky ugye nem az a Lucky?

...és az eltűnt eb – hasonlít, de van különbség (Forrás: beküldött)

Ha alaposan megnézzük a két kutya fotóját, akkor feltűnhet a legfőbb különbség: e sorok írójának ebének homlokán jóval szélesebb a fehér csík, míg az eltűnt kutyáén nagyon keskeny ez. Emellett a „meglévő” Lucky kilencéves, míg az eltűnt kettő. Igaz, ennek legfeljebb a kiskönyvben és a chip adatai között van nyoma. Ha már chip. Friss információink szerint az eltűnt kutyus adathordozója még szerepel az országos rendszerben, tehát előbb-utóbb feltűnhet valahol Lucky. 

Lucky, aki állítólag többször megszökött már, de inkább nevezhető csavargásnak, mert kis idő elteltével mindig hazatért.  Omáscsik Orsolya, az oroszlányi állatvédő egyesület elnöke is nyilatkozott a Kemma.hu-nak. A Ments meg!-nél jól ismerik a történetet. Beszéltek az eltűnt eb gazdájával, és megtették, amit lehetett. – Sok idő telt el és semmi nyomra nem bukkantunk. Remélem, hogy valaki befogadta és jó gondját viseli. 

 

Népszerű ebek - Jelentősen nőtt a kutyatartók száma a vírusidőszakban: 2021 nyarára minden második hazai háztartásban lett eb. Számuk jócskán meghaladhatja a 3 milliót – írja az Állatorvostudományi Egyetem lapunkhoz eljuttatott közleményében. A felmérés szerint tavaly 50,4 százalékra emelkedett a kutyatartó háztartások száma, a korábbi, 2018-as reprezentatív kutatásban még csak 36 százalékos volt az arány. Leginkább 40 feletti nők tartanak állatot, de 60 felett is egyre többen. Sokan vannak tisztában a felelősségteljes állattartás alapvető szabályaival, mindennek tudatában ugyanakkor érdekes adat, hogy a megkérdezettek 84,7 százaléka se iskolába, se kiképzőhöz nem viszi kutyáját és nem is tervezi ezt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában