Gyász

2022.01.25. 07:00

„Halhatatlan bajnok maradsz” - sokunk közös emlékével siratja Szilast az oroszlányi szépség

Kocsis Alexandra oroszlányi fitnesz világbajnok Instagram-oldalán búcsúzott érzelemdús posztban Csollány Szilvesztertől.

Kemma.hu

Megható posztban búcsúzott Csollány Szilvesztertől az oroszlányi fitnesz világbajnok.

Forrás: Instagram/Kocsis Alexandra

Nem csak a sporttársadalmat, az egész országot megrázta Csollány Szilveszter olimpiai bajnok tornász halála. Az 51 éves legenda még december elején került kórházba koronavírus-fertőzés miatt. A gyűrűk királyát lélegeztető gépre is kellett kötni. Hosszú hónapokon át tartó, borzasztóan kemény küzdelem után végül feladta a tornász szervezete a harcot. Az oroszlányi fitnesz világbajnok, Kocsis Alexandra megható sorokkal búcsúzott a legendától Instagram-oldalán.

Szandi életében meghatározó szerepet játszott Szilveszter olimpiai bajnoki címe. Az oroszlányi szépség úgy emlékszik rá, mintha csak tegnap történt volna az, ami 2000-ben, Sydney-ben. Kislányként szurkolta végig családjával azokat az ikonikus sporttörténelmi pillanatokat. 

A kommentátor kiabálta: „Csollány Szilveszter olimpiai bajnok.” Még most is ráz a hideg. Ott tudtam, hogy egyszer én is sikeres sportoló szeretnék lenni, meghallgatni a magyar himnuszt a dobogó felső fokán állva és sikereket hozni Magyarországnak.

Az élet aztán úgy hozta, hogy az oroszlányi szépség nem csak a tévé előtt, hanem a pálya szélén is szurkolhatott Szilveszter sikereiért. Kocsis Alexandra és Csollány Szilveszter az Exatlon Hungary második évadában együtt erősítette a Bajnokokat. A dominikai közös küzdelmek is örök emlékként élnek Szandiban.

Istenem hányszor hallottuk az olimpia meséjét tátott szájjal. Hányszor meséltél nekünk vicces történetet az életedből. Soha nem felejtem el a saras pályát, ahol le kellett venned a szemüveget mert tiszta sár lett, bár azzal sem láttál tökéletesen, de levéve semmit és mégis megnyerted a futamot és megverted Zalánt a kékek akkori legerősebb játékosát. Megannyi történet és emlék.... Felfoghatatlan.

Az oroszlányi bombázó még a kórházba is üzent a legendás tornásznak, de ezt sajnos állapota miatt Szilveszter már nem tudta elolvasni, hogy erőt merítsen. Szandi megható posztját azzal zárta, hogy Szilas Magyarország halhatatlan bajnoka marad.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában