Sárban is kitartottak

2022.01.16. 08:47

Extremo Anno túrájukkal zárták az elmúlt évet az epöliek

Immár 6. alkalommal rendezte meg az Epöli Értéktár Bizottság az Extremo Anno elnevezésű hagyományos óévbúcsúztató túrát, melyen ezúttal tizenhárman vettek részt.

Walczer P.

Forrás: 24 Óra

Fotó: K. G.

Molnár Viktortól, a bizottság elnöktől megtudtuk, hogy az éjszakai kirándulás ötlete évekkel ezelőtt Kovács Gábor bizottsági tag fejéből pattant ki, aki kitalálta, hogy az ünnepek alatti karácsonyi halászlé- és bejglifogyasztást érdemes lenne év végén egy kis sétával levezetni. Kezdetben csak kisebb baráti társaság teljesítette a távot, majd többen csatlakoztak hozzájuk. 

A csapat – melynek a legfiatalabb tagja a 6 éves Hanna volt – az eső és a sár ellenére ezúttal is összegyűlt a templom előtti keresztnél, majd 19 órakor útnak indult.  A mintegy tizenkét kilométeres túra az epöli szőlőhegy felé vezetett, ahol a résztvevők megpihentek a tavaly felállított Szent Vince-szobornál, majd a Haraszton keresztül a bajnai szőlőhegyet érintve érkeztek vissza Epöl felé, ahonnan pedig felmentek az Őr-hegyre. Remélik, hogy egyszer végre havas terepen barangolhatnak végig. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában