Eltűnt

2022.01.06. 20:08

Családja hazavárja Józsefet – a tatabányai vasútállomás az utolsó nyom

Baranyai József 2 napja ment el otthonról, azóta nem ad életjelet magáról. Az 54 éves férfi kabát nélkül, kék kapucnis pulóverben indult el Dózsakertből.

Kemma.hu

Forrás: Kemma.hu/beküldött

Kék kapucnis pulóverben, kék Nike baseball sapkában, sötétkék melegítőnadrágban és fekete sportcipőben indult el dózsakerti otthonából január 4-én délelőtt Baranyai József. Azóta nem ad magától életjelet. Eltűnése napján enyhe volt az idő, ám azóta egyre hidegebbek a nappalok és az éjszakák, így a család nagyon aggódik érte.

Hozzátartozói a rendőrséghez fordultak segítségért, de a keresésben a polgárőrség és önkéntesek is részt vettek keresőkutyáikkal. A talált nyomon január 5-én először a polgárőrök mentek végig. Kutyájuk a Réti úttól egészen a tatabányai vasútállomásig követte a férfi nyomát, ott azonban nem vezetett tovább a nyom.

Elekes Zsolt és Fenusz Anita ekkor kapcsolódtak be a keresésbe Freya nevű kutyájukkal. Freya, az igen megbízható, gyakorlott nyomkereső kutya vezetőjével, Anitával ugyanazt a nyomot követte végig, mint a polgárőrök kutyája, így megerősítette a gyanút, miszerint Baranyai József Dózsakertből a tatabányai vasútállomásra ment.

Freya a peronon még szagmintát vett a levegőből, ám onnan nem talált tovább vezető nyomot. Vezetője, Fenusz Anita és Elekes Zsolt tapasztalt önkéntes keresőkként ebből vonták le azt a következtetést, hogy a férfi legnagyobb valószínűséggel vagy vonatra vagy más közlekedési eszközre szállhatott.

A férfi vérnyomáscsökkentő gyógyszereket szed rendszeresen, és cukorbeteg is. Aki jelenlegi tartózkodási helyével vagy eltűnésének bármilyen körülményével kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a rendőrséget a 107-es vagy 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikét vagy az ingyenesen hívható Telefontanú 06 80 555 111-es  zöldszámát, illetve a 06 20 431 9882-es mobilszámot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában