Természetkárosítás

2022.01.26. 16:22

Bűzlő cefremoslék veszélyeztet fát, állatot, embert Súron

Sógorka Miklós polgármestere a település közösségi oldalán hívta fel a lakosság figyelmét és kérte segítségüket az eset kapcsán.

R. V.

Forrás: Súr Község Önkormányzata/ Facebook

Súr közösségi oldalán Sógorka Miklós arról számolt be, hogy az Akai utca végében, az Urasági szőlődomb aljában nemrégiben szabálytalanságot tapasztalt. Mint írta: az utca végében évtizedek alatt keletkezett illegális hulladéklerakót két éve számolta fel az önkormányzat, de a hely sajnos ismét „népszerű” a szemetelők körében.

Tábla is figyelmezteti az arra járókat, miszerint a szemét lerakása tilos A terület a Vadex Mezőföldi Zrt. kezelésében van, a fák tövében azonban nagy mennyiségű pálinkafőzésből származó cefremoslék lett kihordva, ami a fákat károsítja, a lebomlásból keletkező gázok veszélyesek az állatok és az arra közlekedő turisták számára. A cefremoslékon kívül kidobott karácsonyfákat is találtak a helyszínen. 

A polgármester kiemelte: a hulladékszállítást végző közszolgáltató a kidobott fákat az ingatlan elől elszállítja. Ha valaki nem ezt a megoldást választotta, e célra ott az önkormányzati komposztáló telep.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában