Drogügy

2022.01.25. 11:42

Biznisz közben csaptak le Tatán a zsaruk dílerre és vevőjére (fotók)

Az egyik kereskedő éppen kábítószert akart eladni ismerősének, aki a tiltott szert rendszeresen értékesítette. A tatai nyomozók több millió forint készpénzt, kábítószergyanús anyagokat, mérlegeket, tasakokat és zárjegy nélküli cigarettát is lefoglaltak.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztály nyomozói együttműködve a Tatai Rendőrkapitánysággal és a Tatabányai Rendőrkapitánysággal 2021. január 24-én napközben igazoltattak két férfit egy személygépkocsiban Tatán. A rendőrök a 48 éves K. Attila utasnál kábítószergyanús anyagot találtak, a 46 éves tardosi sofőrnél több mint 250 ezer forint volt.

 A rendőrök őket előállították a Tatai Rendőrkapitányságra. A rendelkezésre álló adatok szerint, K. Attila 2021. március óta adott el kábítószert a tardosi ismerősének, aki a tiltott szert tatabányai és tatai ügyfeleinek értékesítette.

A rendőrök K. Attilánál tartott kutatás során digitális mérlegeket, több mint 5 millió forint készpénzt, 910 eurót, közel 1 kilogramm kábítószergyanús fehér port, és 1240 darab zárjegy nélküli cigarettát foglaltak le. Társától digitális mérleget, és az adagoláshoz szükséges tasakokat foglaltak le a nyomozók. Őket gyanúsítottként kihallgatták és ellenük kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetése miatt indult büntetőeljárás. A kihallgatásukat követően a két elkövetőt őrizetbe vették és kezdeményezték, hogy a Tatabányai Járási Ügyészség tegyen indítványt a letartóztatásukra.

A büntetőeljárás során további öt főt is gyanúsítottként kihallgattak, akik a gyanú szerint a kábítószert a tardosi lakostól vásárolták. Ellenük kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás. A rendőrség még vizsgálja, hogy további személyek is vásároltak-e a terjesztőktől. Továbbá a 46 éves férfi vonatkozásában azt is vizsgálják a rendőrök, hogy a járművezetés bódult állapotban bűncselekmény megvalósult-e, részletezte a rendőrség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában