Helyi közélet

2021.12.19. 07:41

Új év, új KPVDSZ – a tatabányai művház még ünnepet vár, de hamarosan költözik

Most még ünnepváró programmal, régi helyén fogadta csoportjait és az érdeklődőket a KPVDSZ Művelődési Ház. Az intézmény azonban hamarosan elköltözik. Az épületre felújítás vár.

S. G.

Forrás: 24 Óra

Fotó: N. Á.

A megújulás előtt álló KPVDSZ Művelődési Ház ünnepváró programmal fogadta csoportjait és persze az érdeklődőket nemrégiben. A főbejáratban hangulatos karácsonyi díszletet alakítottak ki a szervezők, a parkolóban székek, asztalok várták az érkezőket.

Az igényes program sem maradt el: Boldizsár Tamás, a Budapesti Operettszínház művésze és tanítványa műsorát a KPVDSZ kórusa követte. A zenés köszöntő után a résztvevőket forralt borral, teával, karácsonyi süteményekkel kínálták. 

Az intézmény másnap megemlékezést tartott az utca névadójának, Kós Károlynak a tiszteletére. Koszorút helyeztek el az épület bejáratánál a polihisztor, író és építész emléktáblájánál. 

Az intézmény a művelődési házak felújítási programjának köszönhetően hamarosan megújul. Somogyi Nóra igazgató elmondta: a felújítás idejére csereingatlant kaptak az önkormányzattól. Egy közelben lévő 250 négyzetméteres, kétszintes épületbe költöznek majd átmenetileg a csoportjaikkal együtt. A KPVDSZ épületében első fázisban a kiszolgálóhelyiségeket, majd a nagytermet újítják fel, amely hűtő-fűtő berendezést is kap.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában