fásítás

2021.12.01. 19:50

Szentkirályi Alexandrával ültettek facsemetéket Pilismaróton

Szerdán ültették el Pilismaróton azokat a facsemetéket, melyeket a Dunakanyar Kultúrtáj és Környezetvédelmi Egyesület (DUNAKÉKE) nyert el az Agrárminisztérium Településfásítási Programjában.

Walczer Patrik

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

A Nemzeti Emlék­oszlopnál Korcsák Mónika, a szervezet elnöke köszöntötte a jelenlévőket, majd elmondta, hogy három darab királydió, hat darab platán és huszonegy hársfa elültetésére nyílt lehetőségük. Bartal Achilles, a helyi pénzügyi bizottság elnöke, a település megbízott vezetőjének a köszöntője, valamint a Pilismaróti Mesevár Óvoda műsora után Zambó Péter erdőkért felelős államtitkár mondott beszédet. A politikus hangsúlyozta, hogy az Agrárminisztérium programja keretében előző évben 12 ezer sorfát ültettek el 475 településen, idén ősszel és jövő tavasszal pedig duplaannyi, további 24 ezer sorfa ültetésére kapott lehetőséget 887 település.

A kormányszóvivő mellett az óvodások is segítettek az ültetésben (Fotó: Walczer Patrik / 24 Óra)

Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa kiemelte: a fák ültetése apáinknak, szüleinknek és nagyszüleinknek még egy természetes esemény volt, ma már egyre inkább tudatos cselekvés. Az országos program szerinte nemcsak egy élhetőbb település biztosítéka, de a szakszerű, a tájba és a környezetbe illő fák kiválasztásának a folyamata is.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő szerint sokat elárul egy nemzetről az, hogy hogyan bánik a természet kincseivel. Úgy véli, hogy Magyarországnak nem kell szégyenkeznie, hiszen a faültetések mellett itthon kiemelt cél a környezetvédelem és a klímaváltozáshoz való alkalmazkodás.

További részleteket a 24 Óra december 2-i számában olvashatnak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában