Mikulás

2021.12.09. 11:34

Öt csomagtartónyi adományt gyűjtöttek össze Dorogon a futómikulások

Hetedik alkalommal rendezte meg a városban a Jótékonysági Mikulás-futást a Dorogi Futókör Sportegyesület. Az esemény napjára még a hó is lehullott.

W. P.

Forrás: Dorogi Futókör/Facebook

Nem kevesebb, mint öt csomagtartónyi adományt sikerült összegyűjteniük a Mikulás-futást immáron hetedszerre megrendező Dorogi Futókör Sportegyesület tagjainak. Az eseményt a József Attila Művelődési Ház előtti Otthon térnél, pontosabban az ott található rekortán futópályánál tartották meg.

A futók igazán jó időt fogtak ki és némileg emelte az összejövetel hangulatát az is, hogy az éjjel lehullott hó reggelig még megmaradt.  A résztvevőket Sárdi Tamás, a Dorogi Futókör Sportegyesület elnöke üdvözölte, aki egyben meg is köszönte a rengeteg ajándékot, melyekkel nehéz sorsú dorogi családok számára szeretnék boldogabbá tenni a karácsonyt.

A vidám társaság mosolyt csalt a dorogiak arcára
Forrás: Dorogi Futókör/ Facebook

A megnyitót követően a kicsik és nagyok közösen teljesítettek egy kört a Mikulással, majd a bátrabbak a városban is futhattak egy rövidebb távot. Útközben szaloncukrokat osztogattak a járókelőknek, akik szemmel láthatóan örültek a meglepetésnek. A kiindulási pontra, vagyis az Otthon térre visszatérve az egyesület önkéntesei forralt borral, forró teával, szaloncukorral, házi süteménnyel, egyedi karácsonyfadísszel és vidám zenével várták a kifáradt futókat.

Az adományozók és a gyerekek sem maradtak éhesek
Forrás: Dorogi Futókör/ Facebook

A szervezők megköszönték a felajánlásokat a térség országgyűlési képviselőinek, a város önkormányzati képviselőinek, a helyi egyesületek, sportegyesületek vezetőinek és tagjainak és mindazon magánszemélyeknek, akik csatlakoztak a kezdeményezéshez. Az ajándékokat az esemény után el is szállították a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dorogi Csoportjának székhelyére, így jó helyre fognak kerülni a csomagok, megkönnyítve ezzel a rászoruló családok ünnepi időszakát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában