Pandémia

2021.12.04. 11:30

Összefogtak a tataiak: még jövő héten is működni fog az oltópont

Még további négy nappal bővítették az oltási akciót Tatán, így aki nem szeretne messzebbre utazni az oltásért, még jövő héten Tatán is megteheti.

Kemma.hu

Szolnok, 2021. augusztus 25. Oltáshoz készítik elõ a német-amerikai fejlesztésû Pfizer-BionTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztetõ adagját a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézményének Vízpart körúti Idõsek Otthonában 2021. augusztus 25-én. MTI/Mészáros János

Forrás: MTI

Fotó: Mészáros János

Még jövőhéten is működni fog a tatai oltópont. Hétfőtől csütörtökig rövidített időtartamban, de továbbra is üzemelni fog az oltópont, ahol regisztráció és előzetes jelentkezés nélkül mehetnek felvenni az oltást a lakosok – tudtuk meg Michl József, tatai polgármester sajtótájékoztatójából, mely a város Facebook oldalán tekinthető meg.

A polgármester elmondta, hogy az elmúlt két hét alatt 150-200 ember érkezett naponta oltásra a tatai oltóponton, ami több mint 4 ezer oltott embert jelent. Az ehhez hasonló sikereknek hála újabb egy héttel hosszabbítottam meg a kormány a november 22-én kezdődött Oltási akciót, így már december 12. vasárnap estig lehet a kórházi oltópontokon. Ez megyénkben a tatabányai Szent Borbála Kórházban lévő oltópontot jelenti, ahol így továbbra is előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül oltakozni, minden nap reggel 7 és este 19 óra között.

Michl József kiemelte, hogy a következő héttől kezdve csak Tatabányán van lehetőség reggel 7-től oltást kérni, de a tatabányai kórház Tata Város Önkormányzatával együttműködve tudta biztosítani, hogy a tatai oltópont is fogadhasson még a jövő héten pácienseket. Pontosabban négy napon át, hétfőtől-csütörtökig 15 és 19 óra között tudják fogadni a tatai szakrendelőben lévő oltóponton az oltásra érkezőket.

A polgármester felkérte dr. Seprődi Bencét, a Tatai Egészségügyi Alapellátó Intézmény vezetőjét, hogy koordinálja a szervezést, így a tatai orvosok, és védőnők segítségével valamint a MH. 25. Klapka György Lövészdandár és a Tatai Járási Hivatal közreműködésével tudják fogadni a helyieket.

Ennyi mindenki dolgozik azon, hogy a tataiak itt Tatán tudjanak oltáshoz jutni, oltakozni.

Ezért is nyomatékosította a polgármester, hogy azok, akik nem szeretnének átutazni Tatabányára még négy napon keresztül tudnak Tatára menni, hiszen a december 13-ai héttől már ténylegesen csak a tatabányai Szent Borbála Kórház oltópontján vehetik fel az oltásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában