Figyeljünk

2021.12.18. 10:05

Mire figyeljünk az ünnepek előtt: 7+1 hasznos tanács a megyei rendőröktől

Karácsony idején egyre több a bűnelkövető, ilyenkor nem csak a boltokban, de a temetőkben és sok más helyen is vigyáznunk kell az értékeinkre.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Karácsony időszakában sokan látogatnak ki a temetőkbe. A bűnelkövetők kihasználják ezt, és a síroknál felügyelet nélkül hagyott táskák, a temető előtt parkoló autókban hagyott értékek veszélyben lehetnek – hívta fel a figyelmet a Komárom - Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság.

Pontosan ezért, az áldozattá válás megelőzése érdekében arra kérik az embereket, hogy fogadják meg a rendőrség alábbi tanácsait! 

  1. Vigyázzon értékeire, táskáját mindig tartsa szem előtt!
  2. Ne hordjon magánál nagyobb összegű készpénzt!
  3. Pénzét, iratait, kulcsait ne egy helyen tárolja; lopás esetén ugyanis az elkövető egyszerre mindezeket megszerezheti.
  4. Táskáját soha ne hagyja őrizetlenül, még rövid időre sem!
  5. Forgalmas helyeken, tömegközlekedési eszközökön fokozottan vigyázzon értékeire, mivel a zsebtolvajok a tömeget kihasználva észrevétlenül „tevékenykedhetnek”.
  6. Ne álljon szóba idegenekkel, akkor sem, ha látszólag segítő szándékkal közelednek Önhöz!
  7. Időskorúak lehetőleg ne egyedül menjenek a temetőbe; biztonságosabb, ha egy rokon, barát elkíséri őket.
  8. Rablás esetén fontos, hogy megőrizze lélekjelenlétét, ne essen pánikba. Ne álljon ellen, inkább adja át értékeit a támadónak, hiszen a testi épség, az élet védelme a legfontosabb. Figyelje meg alaposan támadóját, hogy később részletes személyleírást tudjon róla adni. Értesítse a Rendőrséget a 107-es vagy a 112-es segélyhívók valamelyikén!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában