Baleset

2021.12.12. 16:37

Megcsúszott a Közút egyik hókotrója a Tarján és Agostyán közti ítéletidőben

Hóátfúvások bénítják a közlekedést a hétvégén. Egy közutas gép is pórul járt az télies időben.

F. M.

A Közút munkagépét visszahúzták az útra

Forrás: 24 Óra

Fotós: Zantleitner Ingrid

Megcsúszott és leszaladt az útról a Magyar Közút egyik munkagépe december 12-én Tarján és Agostyán között. Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút NZrt. kommunikációs osztályvezetője kiemelte: az eset során sem anyagi kár, sem személyi sérülés nem történt. 

– A két település között hóátfúvások nehezítették a közlekedést. Tudni kell, hogy a szeles időjárás kiszárítja és lehűti annyira az utat, hogy a ráhordott hómennyiség meg is fagyhat. A hóeltakarító gép egy ilyen jeges szakaszon megcsúszott és lecsúszott az útról. Szerencsére senki sem sérült meg, a munkagépet más közutas járművek kihúzták, és folytathatta a munkát – részletezte az osztályvezető.

Mint Pécsi Norbert Sándor kiemelte: az autósoknak most különösen figyelmesen kell közlekedniük. Nemrég ugyanis Héregnél baleset is történt: ismét munkagépbe szaladt egy autós.

– Az egyik vadonatúj, sószóró adatperes gépünkbe csúsztak bele Héregnél – mondta.– Egy autós félreállt, hirtelen kinyitott az ajtót. Az éppen érkező sószórós, ekés jármű ekkor fékezett, ám a mögötte érkező autós beleszaladt a gépbe. A sószóró adatper ment tönkre, többmilliós kár keletkezett ezzel. Bár a hókotró gép után mindig jobb az útállapot, mint előtte, ám mégis kérjük az autósokat: inkább nagyobb követési távolságot tartsanak a közutas gépek mögött – emelte ki Pécsi Norbert Sándor.

Mint megírtuk, vasárnap Ács és Bana közt is hóátfúvás bénította a közlekedést. A hó miatt öt személyautó akadt el, amelyeket a katasztrófavédelem szabadított ki. Az érintett útszakaszt lezárták a forgalom elől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában