Egyedi készlet

2021.12.21. 16:01

Már Legóból is kirakható az Esztergomi Bazilika, de csak annak, aki időben kapcsol

Az egyedi tervezésű darab részletgazdag mása az eredeti épületnek. És nem az Esztergomi Bazilika az első hazai templom, amely Legóból is elkészült.

F. M.

Forrás: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Különleges ajándékötlettel készült az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye: Lego-kockákból készítették el az Esztergomi Bazilika méretarányos, kicsinyített mását. Mint Treer Évától, a főegyházmegye turisztikai vezetőjétől megtudtuk: az egyedi tervezésű készlet korlátozott számban érhető el.

– Az egyedi tervezésű makett létező Lego-elemekből állt össze. A készlet 700 darabos, és a modell a microscale irányelveknek felel meg. Természetesen a készlethez jár egy angol és magyar nyelvű összeszerelési útmutató is – részletezte.

Méretarányos, részletgazdag Bazilika legoból (Forrás: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye)

Mint hozzátette, extraként jár a dobozhoz két darab, egyedileg festett csempe, amelyeken magyarul és angolul az „Esztergomi Bazilika” felirat olvasható. A készlet korlátozott számban érhető el, ugyanis összesen 50 darabos szériában készült.

– A készletek összeállítását és csomagolását egyébként a főegyházmegye munkatársaival végeztük el. Hosszú munka volt, de nagyon élveztük, ahogy összeállt a sok kis darabból a ország legnagyobb temploma. Az eredmény pedig egy részletgazdag, körülbelül egy nagyarasznyi magas és mutatós makett, amely minden Lego-gyűjtőt lázba hoz – emelte ki a turisztikai vezető.

Nem ez az első Lego-épület, amelyet a főegyházmegye elkészített, tudtuk meg a turisztikai vezetőtől.

– Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra már készültünk egy épülettel, akkor a budapesti Mátyás-templomot készítettük el. Most az Esztergomi Bazilika volt a soron, a következő pedig a budapesti Szent István Bazilika lesz majd – mondta el Treer Éva.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában