Sokkoló kegyetlenség

2021.12.20. 17:29

Közelről lőtték szét Tipót Kisbéren, elpusztult a hősként küzdő állat

Borzasztó kegyetlenség áldozata lett Tipó Kisbéren. A hősként küzdő kutyán életmentő műtétet hajtottak végre, de végül nem élte túl a sok megpróbáltatást.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/Állatmentő Szolgálat Alapítvány

Sokkoló és szívszorító esetet osztott meg közösségi oldalán a Szurkolók az Állatokért Gerecse és környéke Alapítvány. December 17-én Kisbérről,  Véncserdülő, Újszőlő utcából érkezett hozzájuk segítségkérés. Mint írják, a bejelentés alapján egy elütött kutyához siettek. Mikor a helyszínre értek és meglátták a szerencsétlen állatot, tudták, hogy itt vélhetően nem gázolásról van szó. Tipót szó szerint szétlőtték. Nagyot küzdött a műtéten is átesett kutyus, de végül elpusztult.

Az állat bal mellső lába leszakadt. A kutyus szaga és sebei arról árulkodtak, hogy már több napja feküdhetett az utcán, várva a megmentő segítséget. Az állatvédők több állatorvossal egyeztettek, akik nem adtak túl nagy reményt, de az alapítvány emberei nem adták fel. Mint írták, az Állatmentő Szolgálat Alapítvány vette gondozásába az állatot.

Az orvosi vizsgálatok bebizonyították, hogy Tipót nem elütötték, hanem kegyetlen módon szétlőtték. December 18-án, megmentése másnapján meg is műtötték, bízva abban, hogy sikerül megmenteni az életét.

Az alapítvány újabb posztjában arról számolt be, hogy Tipót vélhetőleg közelről lőtték szét. A szakavatottak sem láttak még ilyet. A röntgen megdöbbentő volt. Ahogy fogalmaznak, a sérülése közelről sem volt friss és borzalmasan nagy területet érintett. Sebeit kitisztították és megműtötték, ami sikeresnek bizonyult. Közben a szerencsétlenül járt négylábú szívféreg gyorstesztje is pozitív lett. 

December 19-én érkezett a lesújtó hír. Az Állatmentő Szolgálat Alapítvány közösségi oldalán tudatta, hogy Tipó egyik pillanatról a másikra összeomlott. A hősként küzdő kutyusnak már örökbefogadó családot is sikerült találni, hogy gondtalanul élhesse hátralévő életét, azonban nem élte túl a hatalmas megpróbáltatást. Mint írják, a négylábú testét hatósági boncolásnak vetik alá, nem hagyják annyiban a dolgot.

A Szurkolók az Állatokért Gerecse és környéke Alapítvány sem tétlenkedik, megtették a feljelentést. Arra kérnek mindenkit, hogy akinek van információja a Kisbéren történtekkel kapcsolatosan az írjon nekik az [email protected] vagy a [email protected] email cím valamelyikére, vagy Facebook-oldalukra privát üzenet formájában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában