Kiderült, a 12 éve felettiek hány százaléka kapott Covid-oltást Komárom-Esztergomban

Az Oltási akció második hetében közölt adatokat a Koronavírus tájékoztató oldal.

Kemma.hu

Megyénk oltópontjain már kora reggeltől sokan vártak arra, hogy megkaphassák a koronavírus elleni vakcinát. Komáromba, Esztergomba és Tatabányára látogattunk el.

Forrás: 24 Óra

Fotó: K. D.

Mint megírtuk, december 2-ra országosan a beoltottak száma 6 millió 138 ezer 885, közülük 5 millió 852 ezer 417 fő már a második oltását is megkapta, 2 millió 609 ezer 385 fő pedig már a harmadik oltást is felvették.

A koronavirus.gov.hu tájékoztatása szerint az elmúlt időszakban egész országban tovább nőtt az átoltottság, amelyhez az Oltási akció is jelentősen hozzájárult. A kormányzati portál átoltottsági térképet is közzétett. Ebből kiderült, hogy a december 1-jei adatok szerint Komárom-Esztergom megye 12 év feletti lakosságának 68.9 százaléka vette fel az oltást.

Fotó: koronavirus.gov.hu

Országosan egyébként a jelenleg oltható 12 év feletti lakosság átoltottsága 69,7 százalékos. A legmagasabb az átoltottság Pest megyében van, amely 75,4 százalékot jelent, a legalacsonyabbak: Jász-Nagykun Szolnok 61,5, Borsod-Abaúj-Zemplén 63,3 és Hajdú-Bihar 63,9 százalékkal. Ezúton is kérik, hogy aki még nem vette fel az oltást, az tegye meg. Az oltás minden megyében egyformán elérhető a kórházi oltópontokon és a háziorvosoknál is.

Adecembe 12-ig meghosszabbított Oltási akció során akár előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is lehet menni a kórházi oltópontokra és egyes megyékben szakrendelőkbe is. Ez esetben a regisztrációt a helyszínen végzik el és oltás érkezési sorrendben történik. Azoknak, akik már korábban regisztráltak az interneten, továbbra is az időpontfoglalót javasoljuk akár az első, akár az elmaradt második vagy a harmadik oltásukat akarják felvenni.

Komárom-Esztergom megyében hat helyen várják az oltakozni vágyókat:

  • Tatabányán a Szent Borbála Kórházban
  • Tatán a Szent Borbála Kórház Árpád-házi Szent Erzsébet Szakkórház és Rendelőintézetben
  • Esztergomban a Vaszary Kolos Kórházban
  • Kisbéren a Batthyány Kázmér Szakkórházban
  • Komáromban a Selye János Kórházban
  • az Oroszlányi Ápolási és Szakorvosi Intézetben
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában