Segítsünk

2021.12.17. 07:41

Kétmilliós támogatás, hogy Tatán mindenkinek boldog legyen a karácsonya

December 18-án szombaton is lesz ételosztás a tatai Magyary Zoltán Művelődési Központ előterében, hogy a rászorulókat támogassák a téli időszakban

Kemma.hu

Forrás: Tata Város/Facebook

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat tatai csoportja és Tata Város Önkormányzata idén is összefogott, hogy segíthessen a helyi rászorulóknak. Az ételosztás 2021 decemberében és 2021 januárjában, a Magyary Zoltán Művelődési Központ előterében, a megadott napokon 15 órától – tudtuk meg Tata Város Facebook oldaláról.

Michl József, a város polgármestere elmondta, hogy már hosszú évek óta zajlik komoly adománygyűjtés ebben az időszakban, ők tavaly csatlakoztak ehhez, hogy minél több embernek tudjanak segíteni. Idén még többen, cégek és magánszemélyek segítettek abban, hogy minél nagyobb sikere legyen a tatai ételosztásnak. 

–Hétvégente durván 200 családnak tudtunk így segítséget nyújtani. Tavaly azt találtuk ki, hogy ne csak egy alkalom legyen, hanem két hónapon keresztül minden hétvégére tudjunk adni meleg ételt azoknak a családoknak, akik úgy érzik, hogy ez nagy segítség számukra – számolt be a polgármester.

Míg a tavalyi évben 8-10 ember, idén 40 vállalkozó és magánszemély csatlakozott. Sokan nyersanyaggal, sok pénzzel támogatták a kezdeményezést és már közel kétmillió forint gyűlt össze, a támogatások pedig folyamatosan érkeznek.

A december 4-én indult ételosztás a továbbiakban december 18-án, 23-án, 30-án valamint 2022. január 08-án, 15-én, 22-én és 29-én lesz a Magyary Zoltán Művelődési Központ előterében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában