Meghitt programok

2021.12.24. 07:00

Karácsony a megyében: Komáromban még a kutyákat is meglepték

Több településen is együtt ünnepelték a közelgő karácsonyt a lakosok, Komáromban az állatokat is meglepték. A színvonalas műsorok mellé jólestek a forró italok, sütemények.

Körtvélyfáy Dina

A szeles időben mindenkinek jólesett a forró tea a mocsai falukarácsonyon. A résztvevők finom süteményeket is kóstolhattak.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyféy Dina

Nagyigmándon is a nagyközség közös karácsonyával zárult az ünnepi készülődés. Elsőként a Nagyigmándi Pápay József Általános Iskola második osztályos tanulói adtak ízelítőt műsorukból, a gyermekeket Mészáros Gabriella tanító készítette fel. A református kórus előadásában karácsonyi énekeket hallhattak a résztvevők, Tussné Danyi Katalin pedig verset szavalt. A Nagyigmándi Szent Mihály Római Katolikus Hittancsoport betlehemes műsorral érkezett. 

Később Milus Ferenc római katolikus plébános és Sugár Tamás református lelkipásztor osztotta meg gondolatait. A rendezvény végén forralt borral, teával, karácsonyi kaláccsal, pogácsával és sült gesztenyével vendégeltek meg mindenkit, a támogatók és az önkormányzat jóvoltából. 

Mocsán, a falukarácsony alkalmával kis vásár nyílt a polgármesteri hivatal előtt, ahol be lehetett szerezni az ünnepi dekorációt. A forró tea és a sütemények sem hiányozhattak az eseményről. Udvardi Marianna polgármester azt kívánta mindenkinek, hogy békében, meghitten, a családja körében, szeretetben tölthesse a karácsonyt

A református kórus énekelt a nagyigmándi karácsony alkalmával

Forrás: Beküldött

A község önkormányzata 2018-ban úgy döntött, hogy az újszülött gyermekek szüleit megajándékozza egy kisebb összeggel, ötvenezer forinttal. Ezt az összeget a családok már megkapták, de a jelenlévők átvehették az emléklapot a polgármestertől. Ezúttal huszonkét újszülöttet köszöntöttek, és még két kisbaba születése várható még az idei évben. Ezt követően Kiss Viktória és Gábor Klára verset mondott. Utána Horváth István katolikus plébános és Soós Szilárd református lelkipásztor mutatott rá a közelgő karácsony igazi értékeire. A mocsai népdalkör dalai után megnyitották Feny­vesi Éva kiállítását a művelődési házban. 

Komáromban hosszú sétáknak örülhettek a rexes kutyusok

Forrás: Körtvélyféy Dina / 24 Óra

Komáromban a kutyusok is ünnepelhettek. Mandel Géza, a Rex Állatvédő Egyesület elnöke elmondta, minden évszakban szerveznek kutyasétáltató nyílt napokat, persze más alkalmakkor is szeretettel várják a sétáltatókat. Karácsony előtt mindig nagy számban érkeznek, és megmozgatják a menhely lakóit. A résztvevőket zsíros kenyérrel, lila hagymával, teával kínálták. Sok támogatás is érkezett, volt, aki anyagilag járult hozzá az állatok ellátásához, mások tápot, konzervet hoztak magukkal. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában