Segítsünk

2021.12.26. 18:10

Ismét megrendezték a karácsonyi adománygyűjtés a komáromi kutyáknak

December 19-én rendezte meg a már hagyományosnak számító karácsonyi adománygyűjtést a komáromi Rex állatvédő egyesülete, ahol sok lelkes érdeklődő megjelent.

Kemma.hu

Komáromban hosszú sétáknak örülhettek a rexes kutyusok

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyféy Dina

Sikeres karácsonyi adománygyűjtő akciót szervezett a Rex Állatvédő Egyesület, miután az idei évben újra megrendezhette hagyományos karácsonyi sétáltató és adománygyűjtő akcióját – olvasható a komarom.hu-n.

A tavalyi évben a pandémia miatt elmaradt, ám idén december 19-én újra megrendezték a sétáltató és adománygyűjtő akciójukat. Sokan és folyamatosan érkeztek az eseményre, a vendégek táppal, állateledel konzervekkel, vagy éppen készpénzzel segítettek a menhelyen és az ott élő állatokon. A programra érkezők a nap folyamán közösen sétáltatták meg a menhelyen elő kutyákat. Ahogy korábban beszámoltunk róla, az érkező látogatókat vendégül látták a rexesek.

– A sok nehézség ellenére pozitívan tudom értékelni az elmúlt évet. Mintegy 120 kutyát sikerült örökbe adnunk, amely szám az idén előre láthatólag nőni fog. A menhely problémái a már megszokottak. A kisállatok a hagyományos módokon jutnak hozzájuk. Utcáról, rossz tartási körülményekből. De vanna olyan esetek is, amikor kiköltözéskor ott hagyják az állatot – mondta el Mandel Géza, az egyesület elnöke. 

Kiemelték, hogy Komáromban manapság a kóbor macskák számának ugrásszerű növekedése jelent leginkább gondot. Ezt a problémát ivartalanítással és ideiglenes befogadók felkeresésével próbálják kompenzálni.

Az egyesület elnöke köszönetét fejezte ki minden támogatónak és segítőnek, bízva abban, hogy a jövőben is segíteni fogják egyesületük munkáját, hiszen nagy segítséget nyújtanak a működésükben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában