összefogás

2021.12.04. 11:13

Idén végre sikerült: Dadra is kerültek csemeték a pályázati fákból

A település tavaly lecsúszott a programról, most azonban 30 fát ültethettek el Dadon.

Wágner Zsanett

Tölgyfa évgyűrűi

Forrás: Shutterstock

Újabb példaértékű összefogásról számolt be Szücs Attiláné polgármester, amikor a Településfásítási programról kérdeztük. Mint megtudtuk, tavaly is pályáztak a település zöldebbé tételére, azonban akkor nem sikerült időben jelezni az igényt a növényekre: a hatalmas érdeklődés miatt hamar elfogytak a lombosok.

Azonban az idén tavasszal Jordán Helga, az Integrált Közösségi Szolgáltató Tér vezetője közreműködésével sikerült időben pályázni. A 30 fából álló szállítmány meg is érkezett nemrégiben, 15 gömb szivarfával és ugyanennyi kocsányos tölggyel gazdagodott a település.

Szebb környezet fogadja a lakosokat és a településre érkezőket.

November utolsó hétvégéjén a Gombos Földgép Kft. dolgozói segítettek az ültetőgödrök kialakításában: a szakemberek a Dózsa utca teljes hosszában munkálkodtak. Ide került a legtöbb fa, sokan látják majd őket, mert ez a település Kisbér felé vezető útja.

A tölgyeket további három helyszínen, a Badacsonyi utcában, a Petőfi- és a Dózsa utcában helyezték el, míg a megmaradt példányok a katolikus ravatalozó és a focipálya közötti területet díszítik és árnyékolják majd.

A munkában részt vettek a Dadi Polgárőr Egyesület tagjai, de köszönet illeti Tóth Jánost és a közmunkaprogramban szereplők munkáját egyaránt. A településvezető a projekt lényegét a helyi levegő minőségi javulásában látja és bízik abban, hogy az elnyert harminc növény szépen gyarapodni kezd majd a közeljövőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában