Autósport

2021.12.02. 19:28

Huszonhárom év után a dobogón állhatott a tarjáni ralikrossz-versenyző

Held Zoltán 1998 után, több mint 20 éves szünetet követően tavaly tért vissza újra a sportághoz.

Petrik J.

Held Zoltán 1998 után, több mint 20 éves szünetet követően tavaly tért vissza újra a sportághoz.

Forrás: 24 Óra

Fotó: beküldött

Held Zoltán tarjáni ralikrossz-versenyző 1998 után, több mint 20 éves szünetet követően tavaly tért vissza újra a sportághoz. 2020-ban a magyar bajnokságot a Suzuki Hybrid Cup elnevezésű kupasorozatban versenyezte végig és végül negyedik lett. A bemelegítőnek szánt év után az idén nagyobb autóra és kategóriára váltott.

Held Zoltán 1998 után, több mint 20 éves szünetet követően tavaly tért vissza újra a sportághoz (Fotó: Held Zoltán/ Facebook)

Egy, az Stc-2000-es kategóriába tartozó Peugeot 208-as autóval szállt harcba mind a magyar bajnokság, mind a Közép-európai Zóna-kupa futamain. A „járműről” annyit lehet tudni, hogy 2000 köbcentis benzines motorral felszerelt, elsőkerék-hajtású versenyautó a szabályokban megengedett módosításokkal, emellett mintegy 240-250 lóerős az ehhez tartozó megfelelő nyomatékkal.

Held Zoltán (274) jövőre a bajnoki címért szállna harcba (Fotó: beküldött / 24 Óra)

Zoltán az összes megmérettetésen nagyon kiegyensúlyozottan és fegyelmezetten versenyzett, amelynek eredményeként a magyar bajnokságban a képzeletbeli dobogó második fokára állhatott, míg a Közép-európai Zóna-kupában úgy szerzett bronzérmet, hogy három futamon nem tudott elindulni. A tarjáni pilóta, Held Zoltán ugyanebben a kategóriában a következő szezonban Volkswagen Polóval vesz részt a futamokon, és reméli, hogy az összes versenyen rajthoz tud állni, mivel szeretne harcba szállni a bajnoki címért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában