siker

2021.12.05. 11:00

Hordót gurítottak a felújított úton, csapra is verték a nyergesújfalui adventnyitón

A városi adventnyitó nyitóeseményeként idei önkormányzati útfelújításokat ünnepeltek a 10. számú főúttól induló Tó utca elején november 27-én nyergesen.

Fenyvesi Károly

A városi adventnyitó nyitóeseményeként idei önkormányzati útfelújításokat ünnepeltek a 10. számú főúttól induló Tó utca elején november 27-én nyergesen.

Forrás: 24 Óra

Fotó: F. K.

A szemerkélő esőben Mihelik Magdolna polgármester a megjelentek közül elsőként, türelmüket megköszönve, azokat üdvözölte, akik mindennapjait több hónapon át megnehezítették a munkálatok. Mint elhangzott, a Bottyán köz térköves útburkolatot, járdát kapott, nyolc parkolóhelyet alakítottak ki.

Az utca néhány méterén dr. Völner Pál, dr. Kancz Csaba és Steindl Balázs, a megyei közgyűlés alelnöke gurított el egy gyorsan csapra vert söröshordót (Fotó: F. K. / 24 Óra)

Kicserélték az ivóvízhálózat gerincvezetékét, zárt csapadékcsatornát építettek ki, a trafóházi rövid útszakaszt is felújították. A munkálatokra 154 millió forintot költött az önkormányzat. A Tó utcában megújult az ivóvízvezeték, illetve a csapadékvíz-elvezető rendszer, korszerűbb lett a közvilágítás, széles térköves járdát, parkolóhelyeket alakítottak ki, újraaszfaltozták az utat.

Az utca elején egy szomszédos terület is megújult. A munkálatok összköltsége 194 millió forint volt. A Kölcsey utcában a Bajóti-patak fölött gyalogoshíd létesült.

Forgatagban

Az útavató ünnepség után az adventnyitó városi délután további eseményeire a családok minden korosztályát várták. A Kernstok Galériában fotókiállítás nyílt, a városháza udvarán kézműves vásár kezdődött, Tóth Andi és zenekara karácsonyi slágerekkel koncertezett. A templomban a helyi zeneiskola tanárai muzsikáltak, a Szent István téren meggyújtották a város adventi koszorúján az első gyertyát. Zárszóként kezdődhetett a zenés forralt borozgatás.

Dr. Völner Pál országgyűlési képviselő követendőnek nevezte, hogy minden jelentős helyi beruházás hátterében alapos előkészítő munka zajlik. Ennek is köszönhető, hogy a város a térség egyik legélhetőbb települése. Dr. Kancz Csaba szerint példaértékű az a helyi tervezési gondolat, amely komplex megoldásokat kínál egy-egy fejlesztés keretében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában