Felújítás

2021.12.29. 18:50

Hamarosan elkészül Bakonybánk ikonikus épülete, a Bezerédy-kúria

Bakonybánkban már tavaszra elkészülhet az egyik ikonikus épületük felújítása, a Bezerédy-kúria, amihez összesen három pályázatot nyújtottak be.

R. V.

A munkálatok már elkezdődtek

Forrás: Beküldött

A falu közösségi oldalán tájékoztatta a lakókat Nagyné Farkas Marianna. A település egy ikonikus épületéről kapcsolatban elmondta: tavaszra elkészülhet a felújítás. A polgármester azt írta: a mindenki által ismert Bezerédy-kúria felújítására az önkormányzat összesen három pályázatot nyújtott be. Az első az orvosi rendelő felújítása, melyre még 2017-ben pályáztak és amelynek megvalósítása azóta is folyton csúszik. Idén a meglevő 14,8 millió forinthoz közel 2,5 millió forintnyi kiegészítő támogatást szerzett az önkormányzat. 

2020-ban a Magyar Falu Program keretében közel 15 millió forintot nyertek el a könyvtár felújítására és az épület homlokzati, és födémszigetelésére. Az idei év tavaszán szintén érkezett támogatás a Belügyminisztériumtól, az épület fűtés-korszerűsítésre nyertek 2,5 millió forintot. Jelenleg az épület belső felújítása van napirenden. Az épületet 2022 április végéig kell átadni teljesen felújítva. A padlás szigetelése, a bontási munkálatok, a beltéri ajtók cseréje, a falak injektálása, valamint az új gyermekorvosi, védőnői rendelő kialakítása már megtörtént. 

Nagyné Farkas Marianna hozzátette, rengeteg munka van még hátra. A bejárati ajtók cseréje, burkolási, festési munkálatok, fűtéskorszerűsítés, térköves mozgáskorlátozott parkoló kialakítása, térköves járda építése, emellett a tavasz folyamán az épület homlokzati szigetelése is kivitelezésre vár. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában