Időjárás

2021.12.07. 20:00

Dermesztő faggyal támad a tél: hajnalban mínusz 10 foknál is hidegebb lehet

Az előrejelzések szerint szerda hajnalban csípős fagyra kell számítani térségünkben. Lesznek olyan területek, ahol mínusz 10 fok alá is hűlhet a hőmérséklet.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Ismét zord arcát mutatja a tél az előttünk álló napokban. A Köpönyeg előrejelzése szerint szerda hajnalban igazán csípős lesz az idő. Egyes területeken mínusz 10 fokos fagyokra kell számítani.

A prognózis szerint szerda hajnalra visszatérnek az erőteljesebb fagyok, egyes területeken -10 fok alá is zuhanhat a hőmérő higanyszála. A felhőmentességnek hála pedig nap közben sem lesz melegünk, a maximumok is csak 6 fok körül alakulnak, de sok helyen éppen csak a 0 fokig kúszik fel a higanyszál.

Ahogy írják, a hét második felében, csütörtöktől kezdődően egy újabb mediterrán ciklon szól bele időjárásunkba, ha szerencsénk van, akkor varázslatos télies tájat eredményezve. Csapadékra ugyanis nagy valószínűséggel lehet számítani, de annak formája egyelőre nagyon bizonytalan. A helyzet alakulásának függvénye, hogy havas, fehér lepellel borított tájképben lesz részünk, vagy a maradék kis fehérséget is elmossa a szomorkás eső.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint az éjszaka első felében a Nyugat-Dunántúlon és a Tiszántúlon lehetnek még erősen felhős területek, de ott is csökken a felhőzet, és az ország túlnyomó részén derült vagy kissé felhős lesz az ég. Párássá válik a levegő, foltokban zúzmarás köd képződik. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati, északi szél estétől jelentősen veszít erejéből, de késő estig a Zemplén környékén még időnként lehetnek erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -8 és -2 fok között, a fagyzugos helyeken -10 fok alatt alakul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában