aszfalt

2021.12.04. 13:15

Elkoptatta az idő, most újabb két császári utca kapott új burkolatot

Újabb két utca újult meg a faluban: a Dózsa utca felső és az Ady Endre utca alsó szakasza kapott letisztult felületet nemrégiben.

R. V.

Újabb két utca újult meg a faluban: a Dózsa utca felső és az Ady Endre utca alsó szakasza kapott letisztult felületet nemrégiben.

Forrás: 24 Óra

Fotó: beküldött

A beruházásban új kopóréteg került az elhasználódott felületre, ahol a legnagyobb baj nem is az aszfalt minősége és az úttest elkopása volt, hanem az átvágások okozták az úttest egyenlőtlenségét. A fejlesztést az önkormányzat Belügyminisztérium felé benyújtott pályázatából valósították meg, a 18,4 millió forintos projekt 15 százaléka pedig önkormányzati önerő volt.

– Ebben az esztendőben több, mindösszesen öt útszakaszt sikerült felújítanunk. Külön öröm, hogy a Császárra bejövő út mindkét irányból felújított, remélhetőleg a közeljövőben a két faluvéget összekötő, Kossuth utcán végigmenő utat is központi forrásból meg fogja csinálni a közút. Vannak még feladataink, és természetesen a továbbiakban is megragadunk minden kínálkozó lehetőséget, hiszen van még olyan utca, amit mindenképp szeretnénk felújítani – tette hozzá a jövőbeli elképzelésekről a falu polgármestere, Beke Gyöngyi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában