Elismerés

2021.12.13. 18:57

Boldog iskolát épít Oroszlányban az év önkéntese

Mindent megtesz, hogy az iskola diákjai és pedagógusai a lehető legjobb nevelési, oktatási feltételek mellett tudjanak dolgozni. Azon fáradozik, hogy megteremtse alapítványi forrásból a lehetőséget a rendezvények megvalósításához, hátrányos helyzetű tanulók támogatásához. Ezek Vas Melinda ismérvei, aki rangos megyei díjat vett át a napokban.

W. Zs.

Forrás: Beküldött

A megyei család, esélyteremtő és önkéntes ház 2011-ben megyei önkéntes díjat alapított, melyet azóta is minden évben három nagyszerű embernek, illetve közösségnek adnak át, akik önzetlenül, ellentételezés nélkül, szabadidejükben szolgálják szűkebb-tágabb környezetüket. Az elismerésben részesülőket szakmai zsűri választotta ki mindhárom kategóriában. 

Az Év Önkéntese díjat Vasi Melinda vehette át, aki az oroszlányi Hunyadi Mátyás Általános Iskolát támogató Szülők és Pedagógusok a Gyermekekért Alapítvány elnöke. Előbb önkéntesként, majd nyolc éve elnökként segíti a szervezet munkáját. Mindent megtesz, hogy az iskola diákjai és pedagógusai a lehető legjobb nevelési, oktatási feltételek mellett tudjanak dolgozni, illetve a szabadidőben tartalmas programok valósulhassanak meg. Azon fáradozik, hogy megteremtse alapítványi forrásból a lehetőséget a központi forrásokból nem finanszírozható eszközök beszerzéséhez, rendezvények megvalósításához, hátrányos helyzetű tanulók támogatásához. Az elmúlt öt évben Biztató díjat alapított a szociálisan hátrányos helyzetű, igyekvő diákok támogatására. 

Az alapítvány Pedagógus kiválósági díjjal ismeri el a kimagasló tanári/tanítói teljesítményt. Minden évben kiosztják a Tanulói Alapítványi díjat, mellyel az alsó és a felső tagozat végén a kimagasló szaktárgyi munkát ismerik el. Számtalan pályázat írója és megvalósítója, melyek segítségével megteremti a forrást az eszközbeszerzésekhez és programokhoz. Érdemei között talán a legfontosabb, hogy sikerült sok-sok oroszlányi civilt állítani a közös ügy mellé.

A jelölés elismeréssé nemesült

A díjakat – Juhász Tímea által erre az alkalomra készített kisplasztikáit – Bencsik János, a Tatai-medence ország­gyűlési képviselője, Borsó Tibor, a megyei közgyűlés alelnöke és Mecseki Melinda, a szervező Majki Népfőiskolai Társaság adta át a Jászai Mari Színházban. 

– December 5-én, vasárnap az önkéntesek világnapján a Jászai Mari Színházban vehettem át Komárom-Esztergom Megye Év Önkéntese 2021 díjat – mondta Vasi Melinda. Majd így folytatta : ezúton is köszöni a jelölést és a közös munkát az ötletek megvalósítására a Hunyadi-iskola igazgatójának, Mészárosné Fehérvári Mónikának. – Hálás vagyok a Komárom-Esztergom Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Háznak, hogy munkám méltónak találták az elismerésre – zárta szavait a díjazott.

Mérföldkövek

Nyolc év alatt számos fejlesztés valósult meg az iskolában. Egyebek mellett új bútorzatot kapott a könyvtár és az olvasóterem, tableteket, sportszereket és játékokat sikerült beszerezni. Két modern játszóteret alakítottak ki, csodálatos gyermeknapi programok jöttek létre. Ehhez kapcsolható Vasi Melinda mottója, hogy egy élhető, boldog, jó színvonalú iskolát segít építeni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában