Figyelem

2021.12.15. 07:40

Annyi volt az autó, hogy korlátozást vezettek be a Környei úti temető környékén

Forgalomtechnikai rend változott meg Tatán, hogy csillapítsák a közlekedést. Mostantól van olyan szakasza a városnak, ahol 30-as táblával találkozhatunk.

Kemma.hu

Forrás: Tata Város/Facebook

Fotó: Domokos Attila

Megváltozott a forgalomtechnikai rend a Naplókert utcán és környékén, hiszen a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai korábban oszlopokat valamint 30-as sebességkorlátozást és egyenrangú kereszteződést jelző táblákat helyeztek ki. A helyszínen azóta fekvőrendőröket is kialakítottak – tudtuk meg a város Facebook oldaláról.

– A Környei út forgalma jelentősen megnőtt az elmúlt években, és rengeteg autó halad át nagy sebességgel a temető bejárata előtt is Remeteség valamint a felsőtatai városrész felé. A területen felépült lakóparkban élők jelezték, hogy ez a nagy forgalom veszélyes az ott élőkre, elsősorban a gyermekekre, és kérték a sebességkorlátozás bevezetését. A forgalomszabályozás nyomán egy sebességcsökkentő küszöböt helyeztek el a temető bejárata előtt, valamint egy másikat a Fekete útra vezető útkanyarulatban – mondta el a körzet önkormányzati képviselője, Viczenáné Czégény Ágnes.

Hozzátette, hogy az év végi ünnepek ideje alatt sokan ellátogatnak a temetőbe, ezért arra kérik az embereket, hogy számoljanak a változásokkal és fokozottan figyeljenek. A megváltozott közlekedési helyzet azt jelenti, hogy nem a „megszokások” szerint kell vezetni. A 30-as zónában az előírt sebesség betartását segíti elő az is, hogy minden útkereszteződésben meg kell győződni arról, nem érkezik-e jármű jobb kéz felől, amelynek elsőbbséget kell adni, ami valóban forgalomcsillapítást jelent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában