Támogassuk egymást

2021.12.27. 07:45

A tatabányai önkéntesek adományosztással ünnepeltek

Megállás nélkül dolgoztak a Tatabányai 4x4 Terepjárós, Polgári Védelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagja, hogy szebbé varázsolják mások karácsonyát.

Sz. D. K.

A terepjárósok egyik tagja Bencével, a legfiatalabb segítővel

Forrás: Beküldött

Mozgalmasan teltek az ünnep előtt a Tatabányai 4x4 Terepjárós, Polgári Védelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesület napjai. Csapatuk egyik fő célja a bajbajutott emberek megsegítése, amelyhez – egyebek mellett – hozzátartozik a különféle adományok célba juttatása is. Karácsony hetén az önkéntesek szinte egy pillanatra sem álltak meg. Először Tatabánya egyik legszegényebb városrészébe vittek ruha- és játékadományokat, majd nehéz sorsú családoknak, időseknek és fogyatékkal élőknek szállítottak ételt. 

Körösladányi Zsombor, az egyesület elnöke elmondta, hogy a héten szerdai napjuk volt a legmozgalmasabb. Idén ugyan nem vesznek részt a vöröskereszt helyi ételosztásában, de sokaknak így is szebbé tették a szeretet ünnepét. Kiemelte: ehhez, mint mindig, közös összefogás és munka szükséges, amelyből most sem volt hiány. 

Ebben az évben három lelkes fiatal önkéntes: Luca, Bence és Kitti is segítette a terepjárósok munkáját. 

– Újra hatalmas zsákok teltek meg különféle téli ruhadarabokkal és játékokkal, amelyeknek egytől egyig nagyon örültünk. Ezeket sikeresen átadtuk a segítőnknek, aki azonnal továbbította a mésztelepi rászorulóknak – mesélte az egyesület elnöke. 

Hozzátette: az élelmiszereket személyesen adták át a nehéz helyzetben lévőknek, akik nagyon hálásak voltak mindenért. A kezdeményezésben a Magyar Vöröskereszt megyei alapszervezeteként vettek részt. Mint mondja, egy nap leforgása alatt összesen húsz családnál jártak. A Vöröskereszt által összeállított dobozokban többek között volt tojás, kolbász és méz. 

Tovább gyűjtenek A terepjárósok nemrégiben egy új akciót kezdeményeztek azért, hogy az egyesületük bázishelyét problémamentesen fent tudják tartani a hosszú téli hónapok alatt is. Ezért a tagok több üzletben és boltban is kihelyeztek egy-egy adománydobozt Tatabányán, amelyet előzetesen elláttak az egyesületük lógójával. Körösladányi Zsombor elmondta, hogy erre azért van szükség, mert rettentő sokba kerül a rezsiköltségük, emiatt nem marad szabad forrásuk. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában