Eredmény

2021.12.10. 13:28

A novellaíró pályázatra beérkezett 40 novellából 6 nyert elismerést Esztergomban

Az Esztergom Újság és Esztergom Város Önkormányzata novellaíró pályázatot hirdetett, most ünnepélyes díjátadón jelentették be a nyerteseket.

W. P.

Forrás: Beküldött

Az Esztergom Újság és Esztergom Város Önkormányzata még tavaly augusztusban hirdetett novellaíró pályázatot Esztergomi Novellám címmel, melynek ünnepélyes díjátadóját a közelmúltban tartották a Kapcsolatok Házában. A két korcsoportban meghirdetett felhívásra 40 pályamű érkezett, melyek közül a zsűri a lentebb felsorol műveket, illetve szerzőiket díjazta.

A rendezvényen Hernádi Ádám polgármester mondott beszédet, majd ezt követően ő adta át a győzteseknek a díjakat is. A zsűri elnöke Nagy Koppány Zsolt, a Petőfi Irodalmi Múzeum munkatársa, József Attila-díjas szerkesztő, műfordító, tagjai Schmöltz Margit, a Heischler József Városi Könyvtár vezetője, illetve Sári Andrea, az Esztergom Újság szerkesztője voltak.

Gyermek korcsoportban: 1. helyezett Szabó Hajna Andrea: Az utolsó hídon, 2. helyezett Ágfalvi Flóra: Időutazás a hazában, 3. helyezett Fekete Jázmin: Rémálomból biztos rév. 

Felnőtt korcsoportban: 1. helyezett Vadász Hanna: Transzmutáció, 2. helyezett Halasi Erika: Á, jól hallom Esztergom? 3. helyezett Palkó Bendegúz: Életek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában