koronavírus

2021.11.30. 19:14

Tata polgármestere: egyre több a jelzés fertőzöttekről az oktatási intézményekben

Michl József videós beszámolójában beszélt az oltási akcióhét sikerességéről és a város oktatási intézményeinek járványügyi helyzetéről is.

Kemma.hu

Michl József polgármester a tataiakat érintő legfrissebb járványinformációkról adott tájékoztatást a város közösségi oldalán. Beszámolójából kiderült, hogy az oltási akcióhét keretében a tatai oltóponton 3107 ember vette fel az oltást.

A városvezető hangsúlyozta, hogy jó döntés volt a kormány részéről az akcióhét, hiszen így még szabadabb módon oltakozhatnak az emberek. Arra biztat mindenkit, hogy a mostani, meghosszabbított akcióhét keretében minél többen kérjék és vegyék fel az oltást. Kiemelte, hogy nagyon fontos a harmadik oltás, hiszen akik fél évnél régebben kaptak oltást vagy voltak betegek, azoknak már gyengébb lehet az immunrendszere a koronavírussal szemben.

Michl József a városi intézmények tekintetében arról számolt be, hogy az elmúlt időszakban egyre többször jelzik az óvodai, iskolai, bölcsődei vezetők, hogy újabb fertőzötteket találnak. A Juniorka Bölcsődében 1 csoport volt karanténban november 15-től november 20-ig. Jelenleg ott nincs fertőzött. Az óvodákban változó a helyzet. Több óvodában is fordult elő fertőzés, most a Szivárvány Óvodában volt olyan csoport, amelyet haza kellett küldeni. Az iskolákból a városvezető azt a jelzést kapta, hogy az 5. évfolyamból 50 gyerek került karanténba. Két pedagógus és 8 diák igazoltan fertőzött. A Kőkúti Általános Iskola 6. évfolyamában van egy osztály karanténban egy pedagógus fertőzöttsége miatt.

Arra kérte a tataiakat a polgármester, hogy a hivatali ügyeiket elektronikusan intézzék. A város honlapján, az ügyfélfogadás aloldalon minden fontos információ és elérhetőség a polgárok rendelkezésére áll. A Szociális Alapellátó Intézmény ügyfélfogadása működik. Ha bárkinek otthoni segítségre lenne szüksége (bevásárlás, gyógyszerkiváltás), akkor nyugodtan hívja az alapellátót. A Tatai Kistérségi Időskorúak Otthonában az igazgató döntésének értelmében nincs látogatási tilalom, de a látogatóknak oltási igazolványt vagy két napnál nem régebbi, negatív PCR-tesztet kell felmutatniuk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában