szemétgyűjtés

2021.11.28. 11:50

Suzukis összefogás: a bringásokat és a túrázókat is tisztább Esztergom fogadja

A Magyar Suzukinál a biztonságos modellek gyártása mellett a környezet védelmére is nagy hangsúlyt fektetnek. Jelentős mennyiségű szeméttől szabadították meg Esztergomot.

M. K.

Forrás: Beküldött

Fotó: [email protected]

Egy saját és egy nemzetközi projekt részeként a vállalat összesen három konténer hulladéktól tisztította meg az esztergomi kerékpárút Duna melletti szakaszát, a Prímás-szigetet, illetve Esztergom-Pilisszentlélek turisták által sűrűn látogatott erdős területeit.

Esztergomban elindult a „Zöldebb üzem, zöldebb autók” program, amely során a Magyar Suzukira szabva fokozatosan építik be a széndioxid-kibocsátást csökkentő technológiákat a gyártási folyamatokba és az autókba. Emellett közös felelősségnek tartják a környezet védelmét is. A Suzuki Motor Corporation Japánból induló kezdeményezése, a Clean Up The World fokozatosan vált nemzetközivé, eddig 26 országból összesen több mint 8000 önkéntes vett részt tengerek, folyók és tavak megtisztításában.

A Magyar Suzuki hajómotor üzletága az Érted Tettem Duna Civilszervezet, illetve a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium és Kollégium nyolcadikosaival együtt az esztergomi kerékpárút Duna melletti szakaszát tisztították meg egy konténernyi szeméttől októberben. Az önkéntesek munkáját eszközökkel támogatta a vállalat, valamint edukációs előadást is biztosított.

Szedd a földről, tedd a Földért! – október végén először rendezték meg a Suzuki Önkéntes Napot. Az esztergomi vállalat munkatársai közösen tisztították meg a Prímás-sziget több pontját. Esztergom-Pilisszentléleken a faluba vezető úton, a patak erdős, illetve a pálos romokhoz vezető út erdős részén gyűjtöttek hulladékot. A két napon két konténer szemetet szedtek össze a Suzuki önkéntes munkatársai. A hulladék elszállítását az esztergomi önkormányzat biztosította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában