hagyomány

2021.11.15. 15:00

Római táborban idézték fel Márton legendáját a füzitői gyerekek

Márton-nap alkalmából szerveztek a napokban programot kicsiknek és nagyoknak az Azaum Római Táborban.

K. D.

Két liba is érkezett az udvarra, amelyeket a gyerekek nagy érdeklődéssel szemléltek. A résztvevők először Szent Márton legendáját ismerhették meg, amelyet a Sün Balázs Óvoda gyermekei és a Fekete István Általános Iskola tanulói adtak elő. Az színházi produkció előtt elhangzott, mivel Szent Márton római katona volt, Almásfüzitőn nincs hitelesebb helyszín az ünnepléshez Azaumnál, ahol az ókori római kincseket is őrzik.

Az előadást követően a jelmezeket meleg ruhára cserélték a gyerekek, majd a résztvevők a látványkonyhába mentek, ahol már várta őket az általános iskola szülői közössége által készített zsíros kenyér. A felnőttek forralt bort, a gyerekek pedig forró teát kortyolgathattak.

Mikor mindenki jóllakott, az esemény tovább folytatódott. Szent Márton fényét vitték magukkal a római táborból a Petőfi térre. A kicsik végül elénekelték az Egyél libám, egyél már című dalt, és szüleikkel hazaindultak a Márton-napi mécsesekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában