összefogás

2021.11.16. 20:00

Pintér Tenya is csatlakozik a tatai izlandilovasokhoz Mikuláskor

Fontos döntést hozott legutóbbi közgyűlésén a Magyar, Izlandi Lovas Egyesület, kezdeményezésükhöz pedig számos lovas csatlakozott már, sőt Pintér Tibor, vagy ahogy sokan ismerik, Tenya is.

Sz. A.

20201029 Budapest Pintér Tibor színész Nemzeti Lovas Színház Fotó: Bach Máté (BPM) Magyar Nemzet

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Bach Máté

A Magyar, Izlandi Lovas Egyesület a minap tartotta közgyűlését, amelyen az előző és az idei év is terítékre került. A Sjáli Izlandi Lovasparkban Straubinger Zoltán elnök köszöntötte a tagokat, majd a szabályoknak megfelelően szavazatszámlálókat, írnokot, jegyzőkönyv-hitelesítőket is választott a tagság. Ezt követően került sor a beszámolókra.

A közgyűlésen az elmúlt időszak mellett a tervek is terítékre kerültek
Fotó: Sz. A. / Kemma.hu

Természetesen a lovasokra is hatással volt a pandémia, a vírushelyzet miatt ugyanis a 2020-as és 2021-es rendezvényeiket sem tudták megtartani az aktuális korlátozások miatt. Pedig tavasszal a Szent György-napi Lovasünnep, ősszel a Mihály-nap kapcsán a Lóvoda nap is sok-sok családot, gyermeket vonzott mindig, míg az augusztusi Kertvárosi Családi Nappal összekötött díjugrató lovasverseny a sportolóknak is remek kikapcsolódást nyújtott.

Az idei évet viszont már nem akarják teljes egészében program nélkül hagyni, ezért úgy határoztak, hogy a helyi gyerekeknek igyekeznek kedvezni, miközben a biztonságra is odafigyelnek. Így a Mikuláshoz kapcsolódva lepik majd meg az iskolásokat és az óvodásokat, de úgy, hogy annak egész Tata a csodájára járhat: lovas felvonulással keresik majd fel ajándékaikkal az intézményeket városszerte decemberben.

Korábban is lepték már meg az aprótalpúakat a Mikulás apropóján (Fotó: Kemma.hu)

A résztvevők között ott lesz az országszerte ismert Pintér Tenya és az általa vezetett Nemzeti Lovas Színház is négy lovassal. Ők dalokkal is készülnek, amiket elénekelnek majd az aprótalpúaknak. Az ötlet egyébként hamar népszerűvé vált a helyi, környékbeli lovasok között, egyre nő a résztvevők száma.

Nagy terveik vannak a jövőre nézve

A lovasegyesület nem fél nagyot álmodni, ezt bizonyítja az is, hogy a terveik között szerepel izlandilovas világbajnokság szervezése is hazánkban, egészen pontosan Tatán. Ez ügyben már egyeztettek az izlandi lovas világszövetséggel is, akik minden szakmai segítséget megadnak, hogy 2027-ben egy új, nemzetközi világversenynek adhasson otthont a vizek városa. Így hazánk is új nemzetközi színtéren mutatkozhatna be a világszövetség tagjaiként, tagjai előtt.

Program programot követett

Az elmúlt bő tíz évben számos közösségi programot szervezett már a lovasegyesület. A hagyományos Szent György-napi Lovasünnepek ezreket mozgattak meg, de a Lóvoda Napok, valamint a kertvárosi díjugrató lovasverseny is sokakat vonzott minden évben, de Pintér Tiborékkal lovas rockoperát is hoztak Tatára. A cél mindig is az volt, hogy helyben, a helyieknek kínáljanak színvonalas programokat, és népszerűsítsék a lovas kultúrát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában