Előadás

2021.11.28. 17:26

Oroszlányban járt Besenyő Pista, könnyeket csalt a nézők szemébe

Laár András lépett fel az oroszlányi Bányászklubban. Az előadása nem meglepő módon minden nézőt megnevettetett a helyszínen.

W. Zs.

Fotó: Jakab Jácint

Hatalmas csigabáb, okuláré, illetve bőrsapka az asztalon, a széken pedig egy köntös várt sorára és Laár Andrásra, aki a Bányászklub szombat esti vendégeként lépett színpadra. Több mint kétszázan jelezték részvételi szándékukat, a humorista előadásának hamar híre ment és színültig megtelt a terem.

Az előadó kezdetben a világjárvánnyal kapcsolatos nézeteiről és közérzetjavító fortélyairól beszélt. Aztán szépen sorban megjelentek alszemélyei is: minden idők Besenyő Pista bácsija jött kulturálisan felemelni az oroszlányi közönséget. A publikum szeme könnyessé vált a nevetéstől, mikor lehullt a lepel Bach és Beethoven megfázásának okáról, a zeneszerzők „kompon-állásáról”.

A szóviccek koronázatlan királya „dologológiai” felismerésről, rácsos linzerről és a pitét evő lányokról is szavalt, amikkel sikerült befoltoznia az irodalomtörténet vásznán tátongó lyukat. A lírai sorok után szerepet kapott a nyúlnyálverseny és előkerült a mesélő köntös. Végül Oroszlányban is sikerült kitűzni a szerelem erejébe vetett fáklyát, legalábbis egy dal erejéig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában