történelem

2021.11.15. 20:46

Négy lelkes tatai vitte el a város online rendezett totónyereményeit

Átadták a tatai online totó nyerteseinek a díját. Azok, akik rájöttek a megfejtésre az 1956-os forradalomról szóló könyvet és társasjátékot nyertek.

Kemma.hu

Forrás: Tata város/Facebook

Fotó: Domokos Attila

November 15-én a Városháza dísztermében díjazták a Tata Város Önkormányzata által, és a Tata 1956 Facebook oldal közreműködésével megrendezett 1956-os online totó játék legsikeresebb, megjelent résztvevőit. A szerencsés résztvevők egy 1956-os társasjátékot valamint a Magyar Hősök című könyvet nyerték meg – tudtuk meg a város honlapjáról.

Az önkormányzat idén egy online totó játék keretében próbálta meg felhívni az érdeklődők figyelmét Tata város történelmére, az 1956-os forradalom és szabadságharc helyi eseményeire valamint szereplőire. Így október 26. és november 4. között naponta egy kérdés került fel a város, illetve az említett 1956-os Facebook oldalra az ’56-os helyi eseményekkel kapcsolatban. Minden esetben három lehetséges válasz volt, amiket a játék végén, ha feljegyeztek egy kódtáblázat segítségével betűkre tudták váltani. A betűkből egy helyes megfejtést kaphattak, ami a szabadság szó volt.

– Idén szerettünk volna még több tatait bevonni az 1956-os eseményekre való megemlékezésbe a hagyományos, október 26-i emléksétánkhoz kapcsolódva, mely érint minden tatai emlékhelyet. Ezeket a helyszíneket ugyan végiglátogatjuk minden évben, de a hétköznapokon valószínűleg csak elsietünk mellettük, ezért olyan totókérdéseket tettünk fel, melyek csak a helyszínek alapos ismerete nyomán válaszolhatóak meg – fejtette ki a Városházán Rigó Balázs Alpolgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában