kiállítás

2021.11.03. 12:51

Most mindenki megnézheti az év házait

Az Év Háza pályázaton Komárom-Esztergom megyéből hárman vehettek át díjat. A helyi nyertes anyagokat mindenki megnézheti a Kormányhivatalban.

Sugár Gabi

A Településképi Arculati Kézikönyvek (TAK) és az Év Háza Komárom-Esztergom Megyében díjazottak pályamunkáiból nyílt kiállítás a Kormányhivatal aulájában. Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott örömmel üdvözölte a hasznos információkat nyújtó tárlatot. Markos Anikó, a megyei építész kamara elnöke üdvözölte a Kormányhivatal aulájában megjelent érdeklődőket és építészeket. Kiemelte, már hagyomány, hogy az Év Háza átadásához kapcsolódóan vándorkiállítást is szerveznek a díjazottak munkáiból. Az elismerések esztergomi átadását követően két héten át a megyeközpontban a Kormányhivatal aulájában csodálhatóak meg a gyönyörű épületek. A másik tárlaton a Településképi Arculati Kézikönyvekről tudhatnak meg többet az érdeklődők. Markos Anikó hozzátette, ma már a megyénkben szinte minden település rendelkezik ezzel a tudástárral, amely hozzájárul ahhoz, hogy az építtetők megismerhessék az adott településre jellemző stílusjegyeket.

Az Év Háza díjra tizennégyen pályáztak – hangzott el a megnyitón. Hárman vehettek át díjat és ugyanennyien dicséretben részesültek. Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott örömét fejezte ki, hogy a hagyományos kiállításnak ismét helyet adhatott a Kormányhivatal. Az ügyintézés során sokan állnak meg a tablók előtt és informálódnak – tette hozzá. Kiemelte, a hivatalban dolgozó munkatársai kiváló együttműködést alakítottak ki az építészekkel a hatékonyabb munkavégzés érdekében. Szalay Tihamér, a Magyar Építész Kamara alelnöke elmondta, a közelmúltban megválasztott országos testület legfontosabb feladatának a kommunikáció javítását tekinti. A szervezeteken belül éppúgy, mint a tagok között, vagy a társadalom felé. Tudatosítani kell a társadalomban, hogy az építészek formálják a világot –hangsúlyozta.

Az Év Háza kiállítás díjazott alkotói

A kiállításon megtekinthetőek az Év Háza pályázat díjazottai. A Kerektavi Természetház, Esztergom – tervező: Somody Zsolt/építész munkatárs: Éberhardt-Csapó Kata, Lux Éva. Kétlakásos lakóépület, Tatabánya – Ambrus Balázs/Szentgyörgyi Árpád, valamint a Szent Imre Óvoda, Komárom – Markos Anikó/Rigó Péter. Dicséretet kapott a Mini Bölcsőde, Mogyorósbánya – Máté Edina/Horváth Bálint. Öreg Halász Étterem és Fogadó, Tát – Schön Csaba; valamint négylakásos társasház, Tatabánya-Bánhida, amelyet Csőre Imre tervezett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában