elismerések

2021.11.10. 07:00

Mindenük a rászorulók megsegítése, most őket éltették Tatabányán (Fotók)

A szociális munka napja alkalmából szervezett ünnepségen köszöntötték kedden azokat, akik több évtizede segítik az időseket, a családokat, a gyerekeket, a hajléktalanokat. A Tulipános Házban tartott rendezvényen húszan vehettek át igazgatói dicséretet is.

Sugár Gabi

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

Mecsei Ilona, a Tatabányai Járási Egyesített Szociális Intézmények (TJ ESZI) igazgatója az elmúlt időszak nehézségeiről beszélt. A láthatatlanná vált mosolyokról, és az ölelések hiányáról, amelyek hónapokon át jellemezték a mindennapokat. Megköszönte kollégái munkáját, az együttműködők, a támogatók segítségét.

A köszönet, a hála betűi kapcsán pedig a következő szavakat emelte ki: következetesség, önzetlenség, szeretet, öröm, a vezetői szigor miatt néha tán a népszerűtlenség, az ötletesség, amely a pandémia alatt különösen a maszkok varrása során jellemezte a munkatársait, s a megbecsülés. Erről szólt ez a rendezvény, és az elmúlt időszakban a fenntartó többször is emelte néhány százalékkal az itt dolgozók bérét. Kiemelte azt is, hogy nagy öröm volt számukra, különösen a bentlakásos intézményekben az oltóanyagokhoz való hozzáférés.

– A háromszáztizenkilenc dolgozót még jobban összekovácsolták az elmúlt időszak megpróbáltatásai, nehézségei – hangsúlyozta az igazgató.

A rendezvényen köszöntötték a több évtizede szociális területen dolgozókat. Negyedszázada van a pályán Galántainé Koller Krisztina (Szent Margit Idősek Otthona); Fábik Éva, Csehi Ferencné és Varga Szömös Árpádné (Szent Teréz Idősek Otthona), valamint Gál Klára Gizella (Család és Gyermekjóléti Központ). Három évtizede dolgozik ezen a területen Kmetyné Tóth Tímea (Újvárosi Segítő Szolgálat) és Vörös Ákos Mihály (Szent Erzsébet Központ). Negyven évet tudhat maga mögött Farkas Kornélia (Gazdasági hivatal).

Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott kiemelte: a megye szociális intézményeiben dolgozók átoltottsága országos szinten is kiemelt helyen áll. Ezzel példát mutatnak az ellátottak körében is. Hozzátette ugyanakkor: a népszerűtlen döntésekre pedig akkor, abban a helyzetben szükség volt. Így tudták megvédeni a bentlakásos intézményekben lakók, az ott dolgozók, valamint családtagjaik egészségét. A kormánymegbízott gratulált a szociális területen dolgozók kiemelkedő szakmai munkájához.

Pályakezdőként köszöntötték a rendezvényen Mátyás Ivettet, a Család és Gyermekjóléti Központ, valamint Kapitány Rékát, a Szent Teréz Idősek Otthona ifjú munkatársát.

Igazgatói dicséretet kaptak

Igazgatói dicséretet tizenkilencen vehettek. Koot Györgyi, Kobza Ildikó, Keresztszeginé Mokrán Mónika, Rádiné Kázmér Éva, Szabó Zoltánné, Pillmann Mónika a Szent Teréz, és Vágó-Horváth Csilla, Bogdánné Tóth Ibolya a Szent Margit Idősek Otthonából. Kleinné Biacsi Judit a gazdasági, valamint Bereczki Gábor a műszaki szakemberek közül, s Faragóné Szolnok Erzsébet, Vörös Ákos Mihály a Szent Erzsébet, valamint Lovasné Ziber Veronika a Szent Márton Központból. Elismerésben részesült Őri Zsuzsanna, Pratz Józsefné, Preszly Laura a Segítő szolgálat munkatársai közül és Márkus Krisztina, Szabó-Homai Márta, valamint Huszárné Lovász Mária a Család és Gyermekjóléti Központból, illetve Nagy Béla, tűzvédelmi szaktanácsadót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában