Vakcina

2021.11.25. 13:30

Megyénkben is sikeresen megkezdődött az oltási hét

Komárom-Esztergom megye kijelölt kórházaiban is sikeresen megkezdődött az oltási akcióhét, mely november 22-28. között zajlik, reggel 7 és 19 óra között.

Kemma.hu

Forrás: Beküldött

Komárom-Esztergom megyében is kígyózó sorokkal kezdődött meg az oltási hét november 22-én, melynek keretében az oltópontok hétfőtől vasárnapig, reggel 7 és 19 óra között tartanak nyitva, ahol több féle vakcina is rendelkezésre áll.

A Kormányhivatal tájékoztatása szerint az alábbi kórházakban vehető fel az oltás azoknak, akik elmúltak 18 évesek és már több mint 4 hónap eltelt a legutóbbi oltásuk óta:

  • Esztergomban a Vaszary Kolos Kórházban
  • Kisbéren a Batthyány Kázmér Szakkórházban
  • Komáromban a Selye János Kórházban
  • Tatán a Szent Borbála Kórház Árpád-házi Szent Erzsébet Szakkórházat és Rendelőintézetben
  • Tatabányán a Szent Borbála Kórházban
  • Fontos kihangsúlyozni, hogy előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is igénybe lehet venni ezt a lehetőséget, legyen szó akár az első, második vagy a harmadik oltásról. Javasolják a munka folyamatosságának elősegítése érdekében hozzák magukkal személyi irataikat (személyi igazolvány, TAJ-kártya), második és harmadik oltás esetén pedig a korábbi oltást igazoló dokumentumokat. A koronavirus.gov.hu weboldalról letölthetőek a hozzájáruló nyilatkozatok, amelyek kitöltésével gyorsulhat az oltakozási folyamat.

    Dr. Kancz Csaba kormánymegbízott minden helyszínen jelen volt és lapunknak beszámolt róla, hogy számos érdeklődő van az első oltások iránt is, továbbá köszönetet mondott az egészségügyi dolgozók mellett a segítséget nyújtó kormányhivatali kollégáknak és a Magyar Honvédség katonáinak is.

    Mindezek mellett természetesen továbbra is lehet az interneten időpontot foglalni, mellyel elkerülhető az esetleges várakozás.

    Kacz Csaba a tatai oltóponton (Fotó: Beküldött)

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában