Izgalom

2021.11.12. 11:35

Még inkább megújul a Megyeháza tér: épül az adventi korcsolyapálya (videó)

Tatabányán is ideiglenes belvárosi jégkorcsolya pálya nyílik a Megyeháza téren. A munkálatok ma kezdődtek el, hogy az adventi vásáron már mindenki kipróbálhassa.

Kemma.hu

Fotó: Ingrid Zantleitner

Nagy lendülettel kezdődtek meg Tatabányán, a városközpontban, a megújult Megyeháza téren tervezett ideiglenes, 30 méteres belvárosi jégkorcsolya pálya kialakításának munkálatai. A Belvárosi Jégpálya használata tatabányai lakosoknak ingyenes lesz, korcsolyát a helyszínen lehet majd bérelni. A munkálatok pedig feltehetőleg nagyon gyorsan fognak zajlani, hiszen a tervezett nyitás 2021. november 28-án lesz és egészen február 28-ig nyitva tartanak – tudtuk meg a jégpálya Facebook oldaláról.

Már korábban beszámoltunk róla, hogy a belvárosi jégpálya ötletét még szeptemberben Schmidt Csaba, Alsógalla és Óváros körzetek képviselője terjesztette elő a közgyűlésen. A képviselő szeptember 21-én tartott sajtótájékoztatót, ahol arról mesélt, hogy már korábban gondoltak a parkoló kialakításánál egy ilyen lehetőségre. A képviselő korábban arról beszélt, hogy számtalan vidéki városban, az adventi vásárok alkalmával ingyenes jégpályával színesítik a karácsonyi rendezvényeket. Erre eddig nem volt hely, de a Megyeházánál kialakított parkoló erre most lehetőséget ad.

– Úgy alakítottuk ki ezt a teret, hogy rendezvények tartására legyen alkalmas. Ilyen fontos esemény a hagyományos adventi vásár, melyet a parkolóház elkészültével az új, rendelkezésre álló területre költöztetünk át. Az Árpád-tér kicsi volt ahhoz, hogy ideiglenes korcsolyapályát alakíthassunk ki rajta, de az új Megyeháza tér megfelelne egy harmincszor tizenkét méter kerületű, időszakos pályának. Ezt az advent időszakában, tehát november végétől egészen február elejéig bocsátanánk a közönség használatára – amennyiben azt az időjárás engedi.

Fotó: Ingrid Zantleitner

Schmidt Csaba kiemelte, hogy a centrumban sokan szeretnek jégkorcsolyázni. A belvárosi pálya nem csak jó helyen lesz, de lehetőséget fog biztosítani a kicsiknek, hogy kikapcsolódjanak, megismerkedjenek a sport alapjaival, hogy közös programban vegyenek részt a családok. Sőt, a koronavírus terjedését megelőző ajánlásoknak megfelelően nyílt téren, a szabad ég alatt biztosíthat ezzel a város sportolási lehetőséget az érdeklődőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában