Megújulás

2021.11.25. 12:32

Liu Shaolin Sándor gyorskorcsolyázó fát adományozott az esztergomi Duna Múzeumnak

Az esztergomi Duna Múzeum előkertje teljes mértékben megújult, miután nem csak gyepszőnyeget, de facsemetéket is kapott a múzeum előtti rész.

W. P.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

A napokban fákat ültettek és gyepszőnyeg is került a Duna Múzeum előkertjébe, ezáltal megszépült, megújult az intézmény bejáratánál található terület. A múzeum a közösségi oldalán felidézte, hogy tavaly betegség miatt kellett kivágni az épület előtt magasodó fenyőfákat, majd rengetegen érdeklődtek arról, hogy mit terveznek az előkerttel.

Akik a nyári hónapokban elsétáltak a kerítés mellett, azok láthatták, hogy nem csak rovarhotel létesült, hanem jókora napraforgók és tök is termettek ott. A múzeum egyébként már korábban is tervezte, hogy pótolni fogja a kivágott fákat, megszülettek a tervek, később az anyagi forrás is rendelkezésre állt, a napokban pedig helyükre kerültek a facsemeték, sőt japán cseresznyefákat is ültettek. A gingko biloba fajtájú fát – magyarul páfrányfenyőt – Liu Shaolin Sándor gyorskorcsolyázótól kapták, aki a Múzeumok Éjszakája alkalmából egy promóciós kisfilmben szerepelt. A részvételért kapott összeget felajánlotta az esztergomi intézménynek, amiből megvásárolták a fákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában