hagyományok

2021.11.21. 08:40

Kézművesek tanították a gyerekeket a tatabányai forgórózsás programon (képek)

Izgalmas hagyományőrző programot szervezett a Forgórózsa Népművészeti Központ és Csutri Hagyományőrző november 20-án. A tatabányai Puskin Művelődési Ház megtelt érdeklődőkkel.

Kemma.hu

Forrás: Kemma.hu

Fotó: A. P. A.

A Forgórózsa Népművészeti Központ és Csutri Hagyományőrzők izgalmas hagyományőrző programján igazi forgatagba csöppentek az érdeklődő családok. A tatabányai Puskin Művelődési Házban kézműves mesterek várták fazekas, szövő, gyöngyfűző, szalmafonó, fafaragó, nemezelő, kötélverő foglalkozásokra várták az érdeklődőket, akik bele is vetették magukat a munkába.

Azok sem unatkoztak, inkább táncoltak volna: Szegvári Emese gyerekjátszó, gyermek táncház foglalkozást tartott a kicsiknek, később pedig Csabai József és Szabó Kincső kezdett szászcsávási tánctanításba. A Puskinban egész este szólt a muzsika: 18 órától a Góbé zenekar tartott hangszerbemutatót és húzta a talpalávalót a gyermek, ifjúsági és felnőtt táncházhoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában