aranyosi péter

2021.11.06. 18:29

Humornagyágyú Oroszlányban: Tetős Bélától és Asztalos Tónitól te is vidám leszel

Ismét új önálló esttel jelentkezett Aranyosi Péter a pandémia óta, amelyben a hiányszakmák éllovasait, a mesterembereket veszi górcső alá. Világjárvány ide vagy oda, a nevettető cseppet sem jött ki a gyakorlatból. Poénos percek következtek az oroszlányi állomáson, a Kölcsey Központ színpadán.

Wágner Zsanett

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

Elégedetten dőlhet hátra Aranyosi Péter, hiszen remek hívószót jelentett a neve az oroszlányi közönségnek. A hazai stand-up műfaj egyik nagymestere zsúfolásig megtöltötte a helyi Kölcsey Központ színháztermét, egyetlen üres szék sem maradt. Sőt, már napokkal a kezdet előtt elfogyott minden jegy, a név pedig kellő garanciát jelentett arra, hogy szem nem marad szárazon a est folyamán.

Elsőként Ács Fruzsina húzta szét a kultúrközpont bordó bársonyfüggönyét, aki a műsorvezető szerepén túl a ráhangoló is volt egyben. Élcelődött magasságán, párválasztási bukfencein, és nem rejtette véka alá testsúllyal kapcsolatos nézeteit sem. A közönség jól szórakozott, de egyre nőtt a türelmetlenségi faktor a szemekben. Végül színpadra lépett az est főszereplője, a Karinthy-gyűrűs humorista. A „Mesteremberek” című friss és ropogós előadás szólt az orvosokról, a szippantósokról, a szakácsokról, az építőipari szakikról és rólunk, akik élvezzük, és néha elszenvedjük a „mesteremberek” és saját magunk csetlését-botlását az életünk munkaterületein.

Mind közül a legtöbb só és bors az építőipar számlájára írható. Aranyosi nem gondolkodott sokat, kíméletlenül arcunkba tolta a legjellemzőbb példákat. Fején is talált minden szöget. A lesütött szemek árulkodtak arról, mennyire ismerős minden példa, ha nem az összes.

– Többek között ott van a jó öreg Bandi bácsi. A Tervszerű Megelőző Karbantartás tagja, aki minden áldott nap belefullad a pálinkába. Jól tesszük, ha délelőtt 10-ig hívjuk őt, mert félő, hogy utána már nem lehet vele szót érteni – mondta a humorista. Hozzátette: tipikus barna kötényes szerelő, zsebében 45 szög és csavar, vállán nyikorgó falétra.

– Aztán itt van a mi Tetős Bélánk. Ő sem különb. Máshogy zsivány. Mérnöki kezét fogni kell, mert a pluszvonalak pluszmilliókat érnek – sűrű fejvakargatás közben újabb bombákat dobott a tréfamester, aki szépen lefestette az egész társaságot. – Ugye, láttátok a Csillagok háborúja kocsmajelenetét? Na, ők mind nálunk dolgoztak – élcelődött, majd szépen óvatosan más munkáknak terített asztalt. – Asztalos Tóni a becses neve. Rákérdeztünk, hogy hol van már az a megrendelt cipősszekrény. Kapaszkodj meg, egyből jött a válasz: szárad a fa – mondta a humorista, aki hatásszünet után a következőt mormolta a bajsza alatt: ez ment másfél hónapon keresztül.

A műsor felénél már érezhető volt, hogy az előadó egy dologgal kíméletlen lesz, mégpedig a közönség rekesz­izmaival. Arról, hogy mindezt mennyire nem bánták, az előadást követő vastaps árulkodott.

A név kötelez

Tankmániás légpuska-tulajdonos, aki volt már akasztott ember is, persze csak viccből. Elszánt Diósgyőr-szurkoló, poéngyáros, a Wekerle-telep egyetlen rúdtáncidomárja. Borostás tanárember, noha csak hallgatóként látott katedrát. Komolytalan család­apa. A számítógépes stratégiai játékok és a stand-up fellépések olykor napokra is elszólítják a gyermekei mellől. Vele van az erő, de érzi, nem jelent jót halottas kocsival érkezni az APEH-be. A Kabinet Rt. buli- és tömegzenekar jobb keze.

Komolyra fordítva a szót: Aranyosi Péter György humorista 1972. július 19-én született Miskolcon. Tanulmányait a Berzeviczy Gergely Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolában, majd a Nyíregyházi Tanárképző Főiskolán végezte. A Rádiókabarétól az Esti Showderhez került, a műsor indulásakor a Design Center rovat felelőseként dolgozott. Közönségszervezője volt a Mónika show-nak is, majd a Dumaszínházban kezdte meg fellépéseit. Ka­rinthy-gyűrűs humorista, 2018-ban pedig Miskolci Múzsa Díjat kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában