elismerés

2021.11.26. 14:01

Hatan kaptak díjat, mert sokat tettek a megyéért

A megyei önkormányzat fontosnak tartja, hogy évről-évre megjutalmazza azokat, akik teljesítményükkel felhívják munkájukra a figyelmet. Szolgáltatásaik során pedig kiemelkedőt alkotnak. Ennek szellemében, ünnepi külsőségek között nyújtották át a megyeházán a „Komárom-Esztergom Megyéért„ és a „Komárom-Esztergom Megyéért Szakmai Díjakat”.

Petrik József

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

A megyei önkormányzat a Komárom-Esztergom Megyéért Díjat még 1991-ben alapította, a megyéért szakmai díjat pedig 2001-ben. A november 26-a pénteki ünnepi átadón, a pandémia miatt abszolút elfogadható volt, hogy idén a járvány legyűrésében, illetve az idősek, elesettek gondozásában a frontvonalban küzdő személyeket, valamint szervezeteket ismerték el.

A létszámában visszafogott ünnepségen – jó példát mutatva – minden résztvevő orr- és szájmaszkot viselt. A díjazottakat és a vendégeket dr. Veres Zoltán, megyei jegyző köszöntötte. Az eseményen megjelent Czunyiné dr. Bertalan Judit, országgyűlési képviselő, Bencsik János miniszterelnöki biztos, a Tatai-medence országgyűlési képviselője, dr. Kancz Csaba kormánymegbízott és a díjakat odaítélő megyei közgyűlés elnöke, Popovics György. A vendégek a díjak átadásában is segédkeztek.

Először a közgyűlés elnöke osztotta meg gondolatait az ünneplőkkel. Popovics György egyebek mellett azt emelte ki, hogy a díjazottak mindegyikére jellemző, hogy nem hivalkodnak tetteikkel, „csak” elvégzik a rájuk szabott feladatokat. Ők így járulnak hozzá a nagy dolgok megszületéséhez.

Dr. Kancz Csaba elsősorban azt a heroikus küzdelmet foglalta össze, amelyet a jutalmazottak mindegyik a járvány felbukkanása óta folyamatosan „végez” a maga szakterületén. Megemlítve, hogy ilyen nehéz időkben is mindig akadnak példaképek, akik tisztességgel szolgálnak és szolgáltatnak.

A Tatai-medence országgyűlési képviselője egyebek között azt hangsúlyozta, hogy a mindennapokban vannak olyan szolgáltatások, amelyekhez nem elegendő a végzettség, a hozzáértés, hanem megfelelő hozzáállásra, hivatástudatra is szükség van. A díjazottak mindegyike „hozta” ezt a többletet.

Czunyi dr. Bertalan Judit méltatta a díjazottak tevékenységét, megjegyezve, az ilyen ünnepi rendezvények arra is kiváló alkalmat adnak, hogy a becsületes „szolgálattevők” is kapjanak egy kis fényt. Hiszen a jólelkűségük, jóindulatuk az a többlet, amit egy-egy közösségnek nyújthatnak.

Az idén három Komárom-Esztergom Megyéért Szakmai Díjat adtak át a megyeházán. Szakmai elismerésben részesült az esztergomi Bogáncs Kutya- és Kisállatotthon Alapítvány. A Tatabányai Járási Egyesített Szociális Intézmények Szent Teréz Idősek Otthona nevében, Mecsei Ilona igazgató vette át a díjat, míg a Oroszlányi Szakorvosi- és Ápolási Intézetet dr. Varju János főigazgató képviselt az ünnepségen. Komárom-Esztergom Megyéért Díjat dr. Kanász Gábor Imre, a Szent Borbála Kórház főigazgatója, dr. Dombi J. Péter, a Szent Borbála Kórház Kórház tudományos igazgatója és Nemes Andrásné, a Kecskés László Társaság elnöke, a komáromi szekeresgazda hagyományok, értékek elkötelezett őrzője vehette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában