programok

2021.11.25. 20:13

Hangolódj a közelgő ünnepekre: íme a 8 legszuperebb program a hétvégére

Nem kell a négy fal között töltenünk a hétvégét: megyeszerte számos ingyenes program kínálja magát. Advent első hétvégéjén már az ünnepekre hangolódhatunk.

Kemma.hu

Az ünnepi készülődés jegyében meg szerettük volna osztani a Komárom-Esztergom megyeiekkel a várakozás ezernyi arcát. Íme az eredmény.

Forrás: Montázs

1. Kossuth-díjas zeneszerző Alsógallán

Alsógallán, a József Attila Művelődési Házban november 27-én 16 órától élő zenei – irodalmi – képzőművészeti kávéház lesz, ahol a nagyérdemű a Kossuth-díjas zeneszerzővel és előadóművésszel, a 75 éves Tolcsvay Bélával találkozhat. A program ingyenes, védettségi igazolvány nélkül is látogatható.

2. Adventi koszorú készítés a megyei könyvtárban

A József Attila Megyei és Városi Könyvtár november 27-i ingyenes programján elkészíthetjük a saját ünnepi koszorúnkat. Az esemény szombaton 13 órától kezdődik. Fontos, hogy szájmaszk használata kötelező. Koszorút, gyertyát és gyertyatüskét vinni kell magaddal, minden mást a könyvtár biztosít.

3. Adventi gyertyagyújtás Kisbéren

November 27-én Kisbéren meggyújtják az adventi koszorún az első gyertyát 16 órakor. Az eseményen köszöntőt mondd Sinkovicz Zoltán polgármester. Az ünnepi eseményen közreműködik Vajs Tibor református lelkipásztor és a hittanos gyermekek. Forraltborral és teával várnak minden érdeklődőt.

4. Jazz est a Csillag erődben

A Komárom Tourinform közösségi oldalán " target="_blank" rel="noopener noreferrer">hívja a jazz szerelmeseit a Csillag erődbe november 28-án 18 órától. Cselik Gábor és Fekete István szolgáltatja a jó hangulatot az erőd konferenciatermében. Az előadás ingyen megtekinthető.

5. Gyertyagyújtás Bánhidán

November 28-án, advent első vasárnapján Bánhidán is meggyújtják az első ünnepi gyertyát. Ezen alkalomból várják az érdeklődőket a Puskin Művelődési Ház előtti térre, ahol teával, forraltborral, punccsal és zsíros kenyérrel kenyérrel készülnek a szervezők.

6. Pásztorjáték Felsőgallán

November 28-án advent első vasárnapján hagyományos adventi műsorra várják a vendégeket Felsőgallán, a Szűz Mária Szent Neve Templomba, ahol Alsógalla és Felsőgalla fiataljai közös pásztorjátékot mutatnak be. A rendezvény ingyenes, a templomban a maszk használata kötelező.

7. Közös éneklés Bábolna Betleheménél

A város könyvtára közösségi oldalán hív mindenkit november 28-án 17 órától közös éneklésre Bábolna Betleheméhez, amelyet a katolikus templom előtti téren állítanak fel. Felhívják a figyelmet, hogy aki részt szeretne venni az ingyenes eseményen, az tartsa be az aktuális járványügyi szabályokat.

8. Adventi Örömök Tatán

November 26-tól megnyitja kapuit Tatán az adventi vásár a Kossuth téren. November 27-én és 28-án 14 órától neszmélyi borokkal, gasztronómiai csemegékkel, őstermelő és kézműves vásárral várják a látogatókat. A vásár ingyenesen látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában