hagyomány

2021.11.29. 10:48

Hajnalig táncoltak a Búcsúnapi Borászbálon

Immár tizenhatodik alkalommal rendezte meg az Annavölgy és Sárisáp Kertbarátainak és Borbarátnőinek Egyesülete a nagy hagyományokkal bíró Búcsúnapi Borászbált, melyen visszajáró vendégként ezúttal is a nyergesújfalui Szalai Band felelt a hangulatért.

W. P.

Immár tizenhatodik alkalommal rendezte meg az Annavölgy és Sárisáp Kertbarátainak és Borbarátnőinek Egyesülete a Búcsúnapi Borászbált.

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

A vendégeket Schummel Tamás, a szervezet elnöke köszöntötte, majd egyenként bemutatta a zenekar tagjait, végül köszönetet mondott mindazoknak, akik nélkül nem jöhetett volna létre a rendezvény, illetve akik felajánlásokkal járultak hozzá a tombolához. Első dalként a Csepereg az eső című örök klasszikus hangzott, el majd a Bella Ciaót követően a fellépők több ismert nótát is eljátszottak a Sárisápi Bányász Közösségi Térben.

Schummel Tamás elmondta, régebben előfordult, hogy több mint kétszázan vettek részt a bálon – akkor bizony a karzatot és a színpad egy részét is birtokba vették a vendégek –, az átlagos létszám százötven körüli szokott lenni. A környékbeli falusi összejövetelekkel ellentétben a Búcsúnapi Borászbálon jelentős számban huszonévesek is részt vettek. Ennek egyszerű a magyarázata: vannak olyan sárisápi fiatalok, akik budapesti felsőoktatási intézményekbe járnak, és nemes egyszerűséggel elhívták szaktársaikat a helyi rendezvényre.

Szemmel láthatóan a messziről jött bálozók is jól érezték magukat, és kifejezetten tetszett nekik az az összetartás, ami az egyesületre és általánosságban véve a településre jellemző. A bálon meghívott csoportként idén a tokodi Ízisz Gyöngyszemei Hastánccsoport lépett fel, a „Tűz-víz tánca” című látványos produkció nagy sikert aratott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában