Jótékonyság

2021.11.23. 16:46

Életet menthetnek: majd' 700 ezer forint gyűlt össze defibrillátorra a FutÁcson

Másodjára rendezték meg Ácson azt a jótékonysági futást, amelyen az idén csaknem kétszázan vettek részt. A FutÁcson ezúttal defibrillátorra gyűjtöttek.

Körtvélyfáy Dina

Takács Ádám érkezett elsőként a célba az ötkilométeres távon indulók között

Forrás: 24 Óra

Fotó: K. D.

Pörgős dallamok segítették a futásra vállalkozókat a bemelegítésben november 20-án a déli órákban. Az ősz végéhez képest kellemes, ám szeles időben állhattak rajthoz a sportolni vágyók, akik nemes ügyet is segítettek.

Takács Ádám érkezett elsőként a célba az ötkilométeres távon indulók között (Fotó: K. D. / 24 Óra)

Dr. Szentirmai István polgármestertől megtudtuk, 2019-ben rendezték meg első alkalommal a FutÁcsot, amelyből hagyományt szerettek volna teremteni. 2020-ban azonban nem tudták folytatni a sorozatot, mert a koronavírus-járvány ezt ellehetetlenítette. A polgármester azt mondta, az első alkalomhoz képest kevesebben érkeztek, ennek oka az lehet, sokan tartanak még a vírustól, annak ellenére is, hogy a szervezéskor betartották a járványügyi előírásokat.

Tóth Krisztián első kutyás versenyzőként ért célba Arisával (Fotó: K. D. / 24 Óra)

– Nagy öröm számomra, hogy sok ácsi nevezett. Azért is fontos számunkra ez az esemény, mert a fiatalokat az egészségre nevelik a hasonló megmozdulások. Ráadásul a szervezésben Ács lakossága összefogott, közösen dolgoztak a futóverseny sikeréért – hangoztatta dr. Szentirmai István.

A rendezvény szervezését az ácsi Bartók Béla Művelődési Ház és Könyvtár fogta össze, de segítette őket a Természetjáró Bakancsos Klub és a Szilaj Motoros Egyesület. A nyugdíjasklub zsíros kenyerekkel és forró teával kínálta a célba érkezőket. Az utakat a tűzoltók és a polgárőrök biztosították a futók számára. Az eseményt három cég szponzorálta, a Hartmann Hungary Kft., a Leier Hungária Kft. és a Solum Zrt.

Dr. Szentirmai István minden résztvevőnek gratulált (Fotó: K. D. / 24 Óra)

A futók több táv közül is választhattak edzettségüknek megfelelően. Először az 5 kilométeren indulók rajtoltak, többen kutyával vágtak neki a távnak.

Később a 10 kilométert futók indulhattak el, itt már a gyakorlottabbak versengtek. Utoljára az 1 kilométeres családi futam következett, ahol a kisebb gyerekek, nagyszülők is bátran indulhattak, a távot nem kellett futva megtenni, elég volt kényelmes tempóban sétálni is.

Takács Ádám lett az első 5 kilométeren, de minden futó kapott érmet (Fotó: K. D. / 24 Óra)

Hivatalosan nem hirdettek eredményt, minden futó egyedi érmet vehetett át a célbaérkezéskor. Az összesítéskor az is kiderült, hogy mindhárom távon száznyolcvanan indultak, a nevezési díjakból és egyéb támogatásból pedig 687 500 forint gyűlt össze, amelyet a tervek szerint defibrillátor vásárlására fordítanak. Az ácsiak ugyanis azt szeretnék, ha a pénz­ásási rendelőben is lenne az életmenő készülékből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában