Sárisáp

2021.11.30. 11:00

100 éves lett a Bányász Fúvószenekar

100 évvel ezelőtt alakult meg a Sárisápi Bányász Fúvószenekar. A jeles esemény alkalmából egy nagyszabású rendezvényen ünnepeltek.

W. P.

Táncos produkcióval és három ősbemutatóval egybekötött nagyszabású koncerttel ünnepelte fennállásának századik évfordulóját a Sárisápi Bányász Fúvószenekar. A nyitó szerzemény után Knyazovics Edina közművelődési asszisztens, igazgatási vezető tanácsos, majd dr. Völner Pál országgyűlési képviselő és Kollár Károly polgármester, végül Huberné Kisgyőri Katalin, a Sárisápi Szlovák Önkormányzat elnöke köszöntötte a vendégeket.

A zeneszámok között adták át a Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezetének Művészeti Nívódíját is, továbbá a környékbeli zenekarok, szervezetek ajándékkal köszöntötték az ünnepelteket. Három ősbemutató is színesítette a műsort. A koncert végén pedig emléklapot kaptak a zenészek, Drága Bálint karnagy pedig Kollár Károlytól és Huberné Kisgyőri Katalintól vehette át új pálcáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában