Hagyomány

2021.10.25. 07:04

Több száz diák vett részt a már 35 éves múltra visszanyúló komáromi futóversenyen

A komáromi és környékbeli iskolák nagy része csatlakozott a Tó-kupa futóversenyre, amit először 1986-ban rendeztek meg.

K. D.

A közelmúltban rendezte a Tó-kupa futóversenyt a Petőfi Sándor Általános Iskola a Rüdiger-tó körül, amelyen 400 fiatal vett részt. Molnár Csabáné igazgató elmondta, az első futóversenyre 1986-ban, Andrási Mihály testnevelőtanár kezdeményezésére került sor. Azóta minden év októberében megrendezik a versenyt tisztelegve egyúttal az aradi vértanúk előtt is. Vörösházi Tibor, a testnevelés munkaközösség vezetője kiemelte, idén korcsoportonként és nemenként 10-10 gyermeket vártak.

Komárom és a körzetébe tartozó szinte valamennyi általános iskola részt vett a népszerű tömegsportprogramon, beleértve az öt komáromi iskolát is. Érkeztek diákok Bábolnáról, Ácsról, Mocsáról, Nagyigmándról is. Négy korcsoportban nyolc futamot tartottak. A gyerekek külön korcsoportokra és nemekre bontva teljesítették a távot.

A Tó-kupát az összesített pontverseny alapján a Petőfi Sándor Általános Iskola nyerte el, a második helyen a Feszty Árpád Általános Iskola csapata, míg a harmadikon a Bozsik József Általános Iskola együttese végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában