aszfalt

2021.10.21. 21:03

Több mint 600 méteren újult meg az Újhegyi út Tatán

Befejeződött az Újhegyi út 610 méteres, Szélkút utca és a Hársfa utca közötti szakaszának, valamint a Fűzfa utca és a Tulipán utca hiányzó szakaszának felújítása.

Kemma.hu

Befejeződött az Újhegyi út 610 méteres, Szélkút utca és a Hársfa utca közötti szakaszának, valamint a Fűzfa utca és a Tulipán utca hiányzó szakaszának felújítása.

Forrás: tata.hu

Az Újhegyi út mart aszfaltos portalanítása 2015-16 során több ütemben készült el, de a burkolat erőteljesen kikátyúsodott. Az önkormányzat megbízásából végzett felújítás során a meglévő kátyús aszfaltot felmarták, majd gépi bedolgozással kiegyenlítést, mart aszfalt terítést kapott az út.

A mart aszfalt háromszoros itatást és bazalt kőszórást kapott felületzárásként. Az így elkészült burkolat mellett 0,5-0,5 m széles zúzottkő padka készült. A vízelvezetést a mélypontokon kialakított szikkasztóárkok biztosítják. Ezzel befejeződött az Újhegyi út 610 méteres, Szélkút utca és a Hársfa utca közötti szakaszának felújítása.

A meglévő kátyús aszfaltot felmarták, gépi bedolgozással kiegyenlítést, mart aszfalt burkolatot kapott az út (Fotó: tata.hu)

A Fűzfa utcában a meglévő zúzottkő alapot kiegyenlítették, majd erre került 300 méter hosszan a mart aszfalt gépi bedolgozással, mely háromszoros itatást és bazalt kőszórást kapott felületzárásként, a padkát pedig az útburkolathoz igazították. Ugyanezen technológiával és műszaki adatokkal készült el a Tulipán utca eddig hiányzó kb. 75 méteres szakasza is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában